Logo Goals and Glamour
Laatste kampioen AZ neemt afscheid
AZ in het kampioensjaar 2009 © Pro Shots

januari 2014 • Shownieuws

Laatste kampioen AZ neemt afscheid

Maarten Martens vertrekt deze winter bij AZ. De Belg gaat zijn geluk beproeven in Griekenland bij PAOK Saloniki. Met het vertrek van Martens gaat de laatste speler weg van de kampioensploeg van de Alkmaarders in 2009.

“Met Schaars, Pocognoli, Swerts en Dembélé heb ik het daar nog wel eens over. Je hebt toch samen wat meegemaakt. Dat ik nu de laatste ben die weggaat, daar werd ik de afgelopen dagen vaak aan herinnerd. Wat ons toen sterk maakte was de breedte van de selectie. Vielen er achterin spelers weg, dan stonden er anderen op. Zoiets heb ik daarna nooit meer meegemaakt. Dat is misschien wel het grootste verschil met nu. Kees Luijckx kwam erin als Moisander wegviel en Poulsen als er iets met Pocognoli was. Voorin hadden we met Graziano Pellè en Ari goede vervangers voor Mounir El Hamdaoui en Moussa Dembélé.”

Vooral Mounir El Hamdaoui was erg belangrijk tijdens AZ’s kampioensjaar. “Alles wat Mounir dat jaar deed, veranderde in goud. Hij was zó belangrijk. Op het middenveld maakten De Zeeuw en Schaars het elftal compleet. En dan was er nog Mendes da Silva, die ik in Griekenland weer ga tegenkomen, want hij speelt bij Panathinaikos.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour