Logo Goals and Glamour
Hiermee wil PES dit jaar FIFA verslaan
© Konami

juli 2015 • Shownieuws

Hiermee wil PES dit jaar FIFA verslaan

Pro Evolution Soccer (PES) was jarenlang dé voetbalgame voor de echte liefhebber. Waar FIFA niet meer was dan een simpel arcadespelletje, werd PES gespeeld door de echte pro’s. FIFA nam het heft echter in handen en duwde PES op de achtergrond. Toch weet ontwikkelaar Konami niet van opgeven. Dit zijn de twee grootste veranderingen waarmee PES 2016 dit jaar FIFA 16 hoopt te verslaan!

Vloeiend spel

Dit moet het grootste pluspunt van PES worden ten opzichte van FIFA. Hoewel de opties in FIFA ontelbaar zijn, voelt de gameplay wat stroperig en traag aan. Afgaande op de eerste gameplay video’s lijkt de actie in PES 2016 veel directer: zo zie je Neymar trukend een man passeren en de bal in de loop meegeven aan een medespeler.  Het oogt allemaal een stuk vloeiender dan in FIFA.

PES 2016 - E3 Trailer Gameplay - 1080p 60 FPS

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Slimmere spelers

Een beter inschattingsvermogen van je team draagt bij aan vloeiender spel. Zo zullen je medespelers bepaalde loopacties maken op basis van de voetballer die jij bestuurt. PES zal altijd groepen van drie spelers maken, die op elkaar reageren. Het voordeel ten opzichte van FIFA is dus dat je niet zelf hoeft op te letten wanneer je deze loopacties van anders spelers inzet, maar je kunt concentreren op passeren en passing. De betere intelligentie van spelers zie je ook terug in duels: grote spelers zullen een kopduel proberen te winnen, terwijl kleinere spelers hun tegenstander uit balans proberen te brengen.

PES 2016 New PS4 Gameplay

Voorzichtige conclusie: deze twee grote veranderingen leiden tot een meer intuïtiever spel dan FIFA dat is. Veel gamejournalisten voelden zich meer in controle dan bij FIFA. Het is natuurlijk wel effe wachten hoe het in de praktijk werkt, want ook FIFA heeft de gameplay dit jaar flink op de schop genomen.

Logo Goals and Glamour