Logo Goals and Glamour
‘Heel de familie gaat Feyenoord missen’
Koeman wordt bedankt door Feyenoord © Pro Shots

april 2014 • Shownieuws

‘Heel de familie gaat Feyenoord missen’

Niet alleen Ronald zelf, maar zijn hele gezin gaat Feyenoord missen. “Ik heb bij veel clubs gespeeld en gewerkt. Maar de impact die Feyenoord heeft op mensen die eenmaal binnen zijn, is gigantisch. Voor mijn gezin, maar zeker ook voor mij was het plezier bij de club groot, met name tijdens onze thuiswedstrijden. We gaan Feyenoord missen, zeker weten. Maar aan alles komt een einde. De keuze is gemaakt.”

Koeman is trots op zijn ploeg, maar baalt anderzijds ook van het mislopen van de titel: “We zeiden intern dat als er een jaar zou zijn dat we echt kunnen meedoen om de titel, het dit seizoen zou moeten zijn. Dat is ook wel gebleken. Ajax is niet de kampioen geworden van het mooie voetbal en de vele goals. De meeste doelpunten hebben wij gemaakt. We waren echter alleen minder regelmatig in onze prestaties. We hebben alleen al vijf tot zes keer een goal tegen gekregen in de extra tijd. Dat heeft zoveel punten gekost. Mede daardoor hebben we helaas niet het allerhoogste kunnen bereiken.”

Hij wil echter vooral stilstaan bij wat ze wél bereikt hebben. “Dit is een moment dat we ons moeten richten op wat we wel hebben behaald en niet op wat we niet hebben bereikt. Dan zou je nu de club en de spelers tekort doen. Iedereen verdient een groot compliment voor de positie die Feyenoord nu weer inneemt. Daar moet de focus op liggen, vind ik. Ik hoop dat de club ook de volgende stap nog kan zetten. Daar wens ik Feyenoord heel veel succes mee.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour