Logo Goals and Glamour
Geen Ajax-supporters bij topper
Supporters van Ajax zijn het duidelijk niet eens © spits.com

september 2013 • Shownieuws

Geen Ajax-supporters bij topper

Er zijn zondag definitief geen uitsupporters bij de competitiewedstrijd PSV-Ajax. De rechter in Den Bosch bepaalde donderdag dat Eindhoven niet hoeft mee te werken aan een busreis voor de Ajax-fans.

De rechter geeft de Eindhovense politie en de burgemeester gelijk dat de busreis geen reëel alternatief is omdat er dan onvoldoende garanties zijn voor de openbare orde. “De Ajax-supporters kunnen er niks aan doen en dat is hartstikke zuur, maar u zult het moeten accepteren”, sloot de rechter zijn uitspraak af.

Ajax betreurt de uitspraak omdat de club het belangrijk vindt dat fans aanwezig kunnen zijn bij uitduels. Ajax vindt het erg jammer dat er geen oplossing is gevonden om dit probleem op te lossen.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De Supportersvereniging Ajax (SVA) vindt de uitspraak ‘heel vervelend’. “We hadden gehoopt dat er nog wat beweging zou komen en dat burgemeester Van Gijzel nog op andere gedachten zou komen”, reageert een woordvoerder. Hij denkt dat de supporters nu samen in een kroeg naar de wedstrijd gaan kijken.

De gemeente Eindhoven is tevreden over de uitspraak maar noemt het jammer dat de consequentie is dat er geen Ajax-fans bij de wedstrijd mogen zijn. Volgens een woordvoerder is het in de belang van de supporters van Ajax zelf, dat ze niet op eigen gelegenheid naar Eindhoven komen om toch te proberen om in het stadion te komen.

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour