Logo Goals and Glamour
Feyenoord hoeft niet te verkopen
Volgens van Geel hoeft Feyenoord niet te verkopen © Pro Shots

april 2014 • Shownieuws

Feyenoord hoeft niet te verkopen

Het is voor Feyenoord geen must om spelers te verkopen in de komende transferperiode. Technisch directeur Martin van Geel legt uit dat daarom de reden is dat de club in pot 3 is geplaatst door de KNVB: “Het is gewoon niet zo dat wij spelers moeten verkopen. Daarom zijn wij door de KNVB ook in categorie drie geplaatst. Ook zonder transfers poetsen wij de resterende schuld wel weg.”

“Het is natuurlijk wel zo dat de schuld veel sneller wordt weggewerkt als wij inderdaad een speler verkopen. Maar als wij komende zomer geen spelers verkopen, vind ik het ook prima. Dat betekent dat wij met een sterke selectie aan het nieuwe seizoen beginnen.”

Voorlopig is er nog geen concrete interesse voor spelers van Feyenoord. “Op dit moment kan ik met de hand op mijn hart zeggen dat er voor geen enkele speler concrete interesse is”, aldus Van Geel. “Ook Pellè willen wij graag in de Kuip houden. Hij ligt niet voor niets tot de zomer van 2017 vast.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Van Geel: “Wij hebben nu een begroting van 45 miljoen. Die kan de komende jaren met dit stadion volgens mij nog maximaal vijf miljoen omhoog. Dan praat je over aspecten als nog vaker uitverkocht raken, de merchandising omhoog schroeven en nog meer televisiegelden. We stijgen op die ranglijst, omdat wij de laatste jaren sterk presteren. Dat levert dus meer geld op. We schrijven straks weer zwarte cijfers. Nu is het zo dat ongeveer een kwart van een transfersom geherinvesteerd kan worden in nieuwe spelers. Maar die mogelijkheden worden groter.”

Logo Goals and Glamour