Logo Goals and Glamour
Derksen wil Peter R. niet in VI
© Pro Shots

mei 2015 • Shownieuws

Derksen wil Peter R. niet in VI

Trouwe kijkers van VI weten al langer dat Johan Derksen een gruwelijke hekel heeft aan Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever heeft zich nu zelf uitgelaten over de reden achter die haat.

Geheel in lijn met Peter’s werkgebied had dat alles te maken met een misdrijf, zo schrijft hij in het fanblad Ajax Life. Een inmiddels ontslagen en veroordeeld VI-verslaggever had namelijk ingebroken in de mailbox van twee Ajax-prominenten en met gestolen informatie een artikel geschreven.

De Vries noemde Derksen, toen nog hoofdredacteur van Voetbal International, medeschuldig aan dat incident. Hij had immers het artikel, met daarin de gestolen informatie, onder ogen gekregen.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

“Derksen had het in mijn ogen kunnen en moeten weten, want de ‘list en bedrog’ droop er vanaf, maar het verlangen naar een primeur won het van een kritische vraagstelling”, stelt de wijsneuzerige tv-presentator.

Een interview van Wilfred Genee met Peter R., waarin hij deze beschuldigingen ook uitte, werd door Johan in de prullenbak gegooid en mocht niet gepubliceerd worden in VI.

Artikel verder na advertentie

Ook het televisieprogramma kan door die wrok nooit gebruik maken van Peter’s onuitputtelijke kennis, want een uitnodiging om aan tafel te schuiven is uit de boze: “Tot op de dag van vandaag leidt dat tot een onverbiddelijk veto van Johan Derksen.”

Logo Goals and Glamour