Logo Goals and Glamour
Derksen: ‘Iedereen monddood door Van Gaal’
Derksen bij VI © youtube.com

september 2013 • Shownieuws

Derksen: ‘Iedereen monddood door Van Gaal’

Tv-presentator Johan Derksen neemt zijn woorden over Louis van Gaal niet terug. Hij noemde de bondscoach onder meer een ‘gevaarlijke gek’, in het voetbalprogramma VI.

Spijt dat hij de grenzen van het fatsoen daarmee ver heeft overschreden, heeft hij niet. Hij doet er zelfs nog een schepje bovenop. “Louis van Gaal gedraagt zich als een autoritaire gek uit de jaren ’50,” zegt Derksen.

“Die mening verkondig ik al jaren. Van Gaal is een vakbekwaam trainer, maar de manier waarop hij met mensen en de media omgaat, vind ik walgelijk. Hij heeft van iedere speler een sprekende pop gemaakt en het liefst zou hij dat met journalisten ook doen. Ik vind hem een rare man die ik niet serieus kan nemen.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Met de reactie van de bondscoach, kan de ex-hoofdredacteur van VI weinig. “Ik mag een mening over hem hebben en hij over mij.”

Dat het er allemaal niet leuker op wordt, geeft Derksen toe: “Maar is dat mijn schuld? Van Gaal heeft zichzelf op een voetstuk geplaatst. Alsof hij de belangrijkste is en niet de voetballers. Hij heeft iedereen monddood gemaakt. Dat past niet in deze tijd en al helemaal niet bij het Nederlands Elftal. Ten tijde van Cruijff en Van Hanegem waren zíj de baas en niet de bondscoach. Hetzelfde geldt voor Van Basten en Gullit. Maar de huidige ploeg praat alleen Louis van Gaal naar de mond.”

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour