Logo Goals and Glamour
Ajax – ADO Den Haag wordt verzet
AJAX - ADO Den Haag wordt om 16.30 uur gespeeld © Pro Shots

april 2014 • Shownieuws

Ajax – ADO Den Haag wordt verzet

Het duel Ajax – ADO Den Haag wordt aankomende zondag net als de wedstrijd PSV – Feyenoord gespeeld om 16.30 uur. Na overleg met de betrokken clubs, gemeenten en zendgemachtigde is op basis van sportieve redenen en overwegingen met betrekking tot de openbare orde besloten om de wedstrijden gelijktijdig te laten aanvangen.

Aanvankelijk stond de wedstrijd tussen Ajax en ADO op zondag om 12.30 uur gepland. Alle betrokken partijen zijn het er echter over eens dat, door de wedstrijden van beide titelkandidaten gelijktijdig te laten beginnen, er nu sprake is van het meest sportieve en spannende scenario in de ontknoping van de Eredivisie. Tevens heeft de gemeente Amsterdam laten weten dat 16.30 uur het meest optimale aanvangstijdstip is op het gebied van openbare orde en veiligheid.

Gijs de Jong, manager competitiezaken KNVB, laat weten: “Toen gisteren bleek dat zich komend weekend een minder wenselijk scenario in de Eredivisie zou kunnen gaan voordoen, hebben wij direct met de betrokken partijen geschakeld. Voor de KNVB staan de sportieve belangen altijd voorop. We streven naar het meest eerlijke scenario voor de ontknoping. Alle betrokken partijen zijn het erover eens dat dit door het verplaatsen van Ajax – ADO Den Haag nu beter gewaarborgd blijft. Je wilt de onderlinge invloed tussen de wedstrijden immers waar mogelijk uitvlakken. Daarnaast wordt het voor de supporters nu natuurlijk een prachtige voetbalzondag waarbij iedereen na afloop van beide duels direct duidelijkheid heeft over de titelstrijd. Overigens zijn we ADO Den Haag bijzonder dankbaar voor het feit dat zij zich hierin sportief opstellen en medewerking hebben verleend.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour