Logo Goals and Glamour
Betrapt! 10 rokende voetballers
Maar eigenlijk is die zonnebril nóg erger.

december 2014 • Shownieuws

Betrapt! 10 rokende voetballers

Eigenlijk is dit een flauw lijstje, want wie steekt er in een dronken bui nou niet eens een sigaretje op? Maar toch: van voetballers wordt een bepaalde voorbeeldfunctie verwacht en keihard paffen hoort daar dus niet bij. Hieronder 10 voetballers die wel eens met een sigaret zijn betrapt, of gewoon openlijk roken.

10. Fabio Coentrao

Real Madrid kon het niet waarderen dat verdediger Coentrao werd gesignaleerd met een sigaret: het kostte hem een wedstrijd schorsing.

9. Socrates

De Braziliaanse voetballegende Socrate had een doktersdiploma op zak, maar rookte als een schoorsteen en was tevens een stevige drinker. Inmiddels leeft hij niet meer.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

8. Mario Balotelli

Tja, het zou eerder vreemd zijn als hij niet op dit lijstje stond. Het gerucht gaat dat Balotelli Manchester City verliet omdat hij moest stoppen met roken. Bij AC Milan werd hij een jaar later beboet omdat hij op een treintoilet een peuk opstak.

7. Zinedine Zidane

Geweldenaar Zidane bereidde zich op merkwaardige wijze voor op belangrijke wedstrijden. Hierboven werd hij gefotografeerd vlak voor een WK-duel tegen Portugal, in 2006. Tegen de stress?

Artikel verder na advertentie

6. Dimitar Berbatov

Als Berbatov scoort doet hij dat vaak op nonchalante, prachtige wijze. Zo ziet hij er ook uit als hij rookt.

5. Theo Janssen

Naast zijn verfijnde trap staat Janssen tevens bekend om zijn uitbundige levensstijl. De middenvelder heeft zijn hele loopbaan gerookt en aangezien ondergetekende uit Arnhem komt, kan ik bevestigen dat hij dat nog steeds doet.

4. Mesut Ozil

Ozil kan het allemaal weinig schelen, dus ook niet dat hij met een sigaret wordt gespot.

3. Wayne Rooney

Rooney struint in zijn vrije tijd regelmatig het nachtleven van Manchester af en wordt ook geregeld met een peuk gefotografeerd.

2. Wesley Sneijder

Tijdens zomerstops wordt de kleine middenvelder wel eens verweten dat hij er een te relaxte levensstijl op nahoudt. Daar hoort natuurlijk ook een sigaretje bij.

1. Johan Cruijff

Het is algemeen bekend dat de legendarische nummer 14 zijn hele loopbaan rookte als een ketter. Hij maakte er zelfs reclame voor! Na een bypassoperatie liet Cruijff die slechte gewoonte achter zich.

Logo Goals and Glamour