Logo Goals and Glamour
Vermeer: “Het liefst zou ik hem helpen”
© Pro Shots

december 2015 • Serious business

Vermeer: “Het liefst zou ik hem helpen”

Kenneth Vermeer heeft het ongelofelijk te doen met Patrick Lodewijks, zijn gebroken keeperstrainer. De voormalig doelman van Feyenoord verloor dit jaar zijn vrouw bij een auto-ongeluk.

“Ik ben een gevoelsmens, zie dat hij er ongelooflijk onder lijdt”, vertelt Vermeer aan Voetbal International. “Alleen: je kunt zo weinig. Het liefst zou ik hem helpen, hem zeggen dat ik er altijd voor hem ben, maar je weet dat de werkelijkheid veel harder is.”

De goalie vindt het moeilijk om met Lodewijks te praten over het drama: “Je kunt niet zeggen: het komt wel goed, trainer. Zelfs bij een opmerking als ‘Hoe gaat het?’ voel ik me schuldig. Want het antwoord kun je natuurlijk wel raden.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

“Hij is zo sterk onder alles wat hij meemaakt. Laatst verontschuldigde hij zich tegen ons voor in het geval hij af en toe wat geïrriteerd overkomt. Dan krijg ik het echt te kwaad. Nee, natuurlijk vind ik dat niet vervelend! Ik heb daar alle begrip voor. Patrick Lodewijks mag van mij elke dag chagrijnig zijn”, besluit Vermeer.

 

 

Logo Goals and Glamour