Logo Goals and Glamour
‘Shirt voor gevallen supporter is een schande’
De F-side van Ajax. © Pro Shots

november 2013 • Serious business

‘Shirt voor gevallen supporter is een schande’

Er zijn veel boze reacties verschenen op de facebookpagina ‘Ajaxfans’ nadat zij een T-shirt aanboden waarvan een gedeelte van de opbrengst naar de gevallen supporter gaat. Ook het befaamde vak 410 spreekt schande.

De Facebook Ajaxfans heeft besloten om een T-shirt te verkopen voor 22,95 euro per stuk waarvan per shirt 2 euro naar de gevallen supporter gaat. Op hun Facebook verscheen het volgende bericht: ‘Koop dit mythische shirt. (…) Alleen door de verschrikkelijke val van deze Ajaxfan hebben we besloten per verkocht shirt 2 euro te doneren voor zijn (mogen we hopen) revalidatie.’

De volgers van de facebookpagina spreken over een vreselijk initiatief. Commentaren als ‘En de rest van het geld in eigen zak.. Kost geen moer om zo een shirt te maken. Lekker makkelijk om over de rug van deze man wat geld te verdienen. Of alle euro’s naar hem of niks..’ en ‘Teringlijers! Geld verdienen over een supporter die gevallen is met een fucking lelijk shirt. 2 euro afdragen op een shirt wat een paar euro inkoop kost’ passeerden de revue. De opvatting heerst dat de Facebookpagina geld wil verdienen aan de val van de supporter.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Ook Vak 410 reageert geschrokken op de verkoop van het shirt: “Wat een walgelijk initiatief van Ajaxfans om over de rug van de gevallen supporter geld te gaan verdienen met volgend shirt. Wij roepen op om dit shirt volledig links te laten liggen!”

© ajaxfans

© ajaxfans

Logo Goals and Glamour