Logo Goals and Glamour
Rokende Boateng kost arts zijn baan
Kevin Prince Boateng in het duel met Leverkusen © Pro Shots

februari 2014 • Serious business

Rokende Boateng kost arts zijn baan

Een foto van een rokende Schalke 04-speler Kevin-Prince Boateng met een bierflesje ernaast heeft een arts van de Duitse Voetbalfederatie (DFB) zijn baan gekost. De foto werd gemaakt tijdens een dopingcontrole van Boateng na afloop van het duel van Schalke 04 tegen Bayer Leverkusen.

“De dokter die de dopingcontrole moest uitvoeren, heeft toegegeven dat de foto genomen is door zijn assistent. Hij heeft gevraagd om uit zijn functie ontheven te worden”, zei DFB-woordvoerder Ralf Köttker.

De sportief directeur van Schalke Horst Heldt dreigde al om naar de rechtbank te stappen. “We weten wie de foto gemaakt heeft en we weten wie de foto aan Bild gelekt heeft. Dit zal gevolgen hebben.” Heldt vindt niet dat Schalke een fout heeft gemaakt, daar de dopingcontrole plaatsvond in een zone die op dat moment onder het gezag van de DFB stond.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Diezelfde Heldt nam ook zijn speler in bescherming. “De foto is genomen na de 1-2 zege van de ploeg tegen Leverkusen. Boateng rookt een overwinningssigaret, dat deed ik vroeger ook. Hij moest een dopingplasje afstaan en iedereen weet dat je van bier sneller kan plassen. Bijna alle sporters drinken dat om vocht op te doen na hun inspanningen, zodat de dopingcontrole snel kan worden afgehandeld.”

Knipsel1

© Twitter

Logo Goals and Glamour