Logo Goals and Glamour
‘Nederlandse voetbal in gevaar’
© Pro Shots

juli 2015 • Serious business

‘Nederlandse voetbal in gevaar’

Het is er alles aan gelegen dat de Nederlandse clubs dit seizoen resultaat boeken in Europa. Nederland staat gevaarlijk laag op de coëfficiëntenlijst van de UEFA en dat ziet de KNVB als een groot probleem, meldt het AD.

Mochten er opnieuw veel clubs vroegtijdig uitgeschakeld worden in de Champions League en de Europa League, dan komt het rechtstreekse ticket voor het miljoenenbal ernstig in gevaar.

Nederland staat nu nog op een tiende plaats op de lijst, maar dat is vooral vanwege de goede resultaten in het seizoen 2011/2012. Dat jaar wordt op de nieuwe ranglijst niet meer meegeteld en nieuwe resultaten zijn dus van groot belang. Vallen we buiten de top-12, dan moet ook de kampioen van de Eredivisie zich voortaan via voorrondes zien te plaatsen voor de Champions League.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De KNVB luidt de noodklok en wil voorkomen dat Nederland te ver afzakt in Europa.

“Internationale wedstrijden op hoog niveau zijn essentieel voor spelers en trainers”, zegt Jelle Goes, technisch directeur van de KNVB. “Spelen Nederlandse voetballers minder internationale wedstrijden, dan heeft dat ook weer invloed op het Nederlands elftal. Europa Cup spelen is ook reizen. Vliegtuig in, vliegtuig uit. Een niet te onderschatten onderdeel van het leven als internationale prof. Dit is een van de pijnpunten die bij ons hoog op de agenda staan.”

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour