Logo Goals and Glamour
Hooligans met slagersmessen opgepakt

oktober 2013 • Serious business

Hooligans met slagersmessen opgepakt

De Belgische politie heeft in de hoofdstad Brussel negen hooligans van PSG opgepakt. Drie supporters uit het Poolse Krakau bleken in het bezit van twee slagersmessen.

Eerder op de dag werden drie andere, Franse, hooligans aangehouden toen ze van de hogesnelheidstrein stapten. Deze avond werden er nog eens drie in de boeien geslagen. Twee van hen zijn weer vrijgelaten, maar hun kaartjes voor de wedstrijd zijn in beslag genomen. De derde blijft nog even vast zitten.

Volgens de Belgische politie waren de drie hooligans die opgepakt zijn bekenden van de politie in Frankrijk. De ex-leden van de Milice, een Franse paramilitaire eenheid, waren in het bezit van handschoenen die versterkt waren met metalen plaatjes, en gebitsbeschermers.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

In Brussel zijn ze op hun hoede voor de aangekondigde rellen tussen aanhangers van Anderlecht en PSG. 400 agenten staan non-stop op scherp, nadat via Le Parisien berichten over georganiseerde rellen naar buiten waren gekomen. Bij die gevechten zouden ook hooligans van Ajax en FC Twente betrokken zijn.

Logo Goals and Glamour