Logo Goals and Glamour
Hoofdsponsor eist excuses van Vitesse
Vitesse fans © webshop.vitesse.nl

januari 2014 • Serious business

Hoofdsponsor eist excuses van Vitesse

Zorgverzekeraar Menzis eist excuses van eredivisieclub Vitesse. De Volkskrant meldt dat Menzis, een van de hoofdsponsors van de Arnhemse club, teleurgesteld is over het besluit van de club om speler Dan Mori niet mee te nemen naar een trainingskamp in Abu Dhabi.

Vitesse liet de Israëlische voetballer achter in Arnhem, omdat Mori geen visum kreeg voor de Verenigde Arabische Emiraten. De club bevestigt dat Menzis publieke excuses heeft geëist.

Bestuursvoorzitter Roger van Boxtel van Menzis schrijft in een brief aan directeur Joost de Wit van Vitesse: “Een van de redenen dat Menzis betaald voetbal sponsort, is dat voetbal mensen in beweging brengt en mensen in de samenleving bij elkaar brengt, ongeacht ras, geloof, geaardheid en huidskleur. Voetbal draait om teamgeest, samen winnen en verliezen.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Menzis eist dat de club zich openlijk excuseert. Vitesse keert aanstaande zaterdag terug van het trainingskamp in Abu Dhabi en komt dan met een reactie op de zaak. “We gaan nu niet op de brief reageren. Dat hebben we eerder ook al steeds gezegd. Zolang we in Abu Dhabi zijn, gaan we nergens op in en dat blijft hetzelfde”, aldus een woordvoerdster van de Arnhemse club.

© Menzis

© Menzis

Logo Goals and Glamour