Logo Goals and Glamour
Harde kern Roma wil Rotterdam slopen
De harde kern van Roma. © Pro Shots

februari 2015 • Serious business

Harde kern Roma wil Rotterdam slopen

Veel ondernemers in Rotterdam houden donderdag hun kroegen dicht, doodsbenauwd voor op wraak beluste AS Roma-fans die voor Feyenoord – Roma naar de havenstad afreizen.

Italiaanse media melden dat de harde kern van de club zich opmaakt om naar Rotterdam te komen. Zij zijn volgens de Romeinse politie uit op wraakacties.

De gemeente neemt maatregelen, door de 2400 Roma-fans worden vanaf het vliegveld in bussen naar het uitgaansgebied Oude Haven te brengen. Daar mogen zij zich voorbereiden op de wedstrijd. Er zal een grote politiemacht in Rotterdam aanwezig zijn om rellen te voorkomen.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Horeca-ondernemers in Oude Haven zijn bepaald niet blij dat de fans in hun buurt worden neergezet en sluiten de deuren. “Ik haal alle mobiele terrasonderdelen naar binnen en de boel gaat op slot”, vertelt Hans Meijer, uitbater van twee kroegen in het gebied. “De mensen die hiernaartoe komen willen, hoe kortzichtig ook, wraak. Ik ben bang voor vernielingen én ik kan de veiligheid van mijn personeel simpelweg niet waarborgen.”

Logo Goals and Glamour