Logo Goals and Glamour
Gezin Sneijder keert mogelijk niet terug naar Turkije
© Pro Shots

maart 2016 • Serious business

Gezin Sneijder keert mogelijk niet terug naar Turkije

Wesley Sneijder is in Nederland om zich voor te bereiden op de oefeninterlands van het Nederlands elftal. Zijn vrouw, Yolanthe, is voor haar werk in de Verenigde Staten. Het paar is blij dat ze Istanbul even achter zich laten, na de aanslagen van de afgelopen weken.

De middenvelder van Oranje twijfelt zelfs of zijn gezin nog terugkeert. “Ik hoop dat het er rustig is als ik na de wedstrijden met Oranje terug naar Istanbul ga”, aldus Sneijder tegenover¬†Metro. “Dan moeten we het maar even aankijken of de rest van het gezin ook terugkeert.”

Na de eerdere dreiging bij de interland tussen Oranje en Duitsland, werd afgelopen weekend het duel tussen Galatasaray en Fenerbahce afgelast. Bij een bomaanslag in Ankara kwam de vader van zijn ploeggenoot Umut Bulut om het leven.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

“Ik beleef de situatie beangstigend, maar probeer het normale leven zo veel mogelijk voor te zetten”, vertelt de Nederlander. “Dat zeg ik niet om stoer te doen, maar je moet toch door. Je kunt toch niet de hele dag alleen maar binnen zitten? Maar wat betreft mijn familie heb ik wel liever dat ze soms binnen blijven.”

“Als het zo dichtbij komt, ga je er toch anders over denken”, gaat Sneijder verder. “Eerst was het Amerika, toen Parijs, daarna Turkije en misschien de volgende keer Amsterdam. Het kan overal gebeuren.”

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour