Logo Goals and Glamour
Feyenoord schaamt zich, maar zegt geen sorry
Feyenoord-directeur Eric Gudde schaamt zich. © Pro Shots

februari 2015 • Serious business

Feyenoord schaamt zich, maar zegt geen sorry

Feyenoord-directeur Eric Gudde heeft een brief aan AS Roma geschreven, waarin hij zijn schande uitspreekt over de rellen in Rome.

Gudde zegt zich te schamen voor de hooligans die in Rome schade aanrichtten. Hij biedt nog steeds geen excuses aan, maar legt in de brief wel beter uit waarom niet.

“Als een ervaren profvoetbalclub met een grote reputatie hopen wij dat u begrip kunt opbrengen voor het feit dat het bijna onmogelijk is voor ons om de verantwoordelijkheid te nemen voor mensen die op geen enkele manier verbonden zijn aan de club”, schrijft de Feyenoord-baas.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Hoewel uit onderzoek blijkt dat veel relschoppers in Rome in Nederland een stadionverbod hebben, was echter ook een medewerker van Feyenoord betrokken bij de rellen. Gudde benadrukt daarom in de brief dat alle banden met betrokkenen worden verbroken. “Als voetbalclub willen wij niets met deze mensen te maken hebben”, stelt Gudde.

Ook blikt hij vooruit naar de beladen return van deze week: “Wij zullen er alles binnen onze macht aan doen om jullie verblijf deze week goed te laten verlopen.”

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour