Logo Goals and Glamour
Eriksen: ‘Ajax staat stil door Eredivisie’
Christian Eriksen is blij met zijn Ajax-opleiding © Pro Shots

april 2014 • Serious business

Eriksen: ‘Ajax staat stil door Eredivisie’

Christian Eriksen vertrok afgelopen zomer bij Ajax, maar de Deen heeft nog altijd warme gevoelens voor zijn club. Dat blijkt ook uit een interview van de Deen met Sp!ts. Daarin geeft hij aan ontzettend blij te zijn dat hij zijn opleiding bij Ajax genoten heeft.

“Bij Ajax is het opleiden, word je begeleid. Dat is ook nodig, omdat de meeste spelers jong zijn. Bij Ajax is iedereen bijvoorbeeld verplicht om hetzelfde biologische voedsel te eten. Hier wordt gevraagd wat ik wil eten. Zij gaan ervan uit dat ik wel weet wat goed voor me is. Ja, soms is dat wel prettig, haha! Maar ik ben heel blij met de opleiding die ik bij Ajax heb genoten. Je leert wat het vak van profvoetballer inhoudt”, vertelt Eriksen.

Eriksen moet wel eerlijk toegeven dat hij blij is met zijn overstap. “Ik stelde me in op een vertrek. Uitgeleerd is niet het goede woord, maar het wordt wel moeilijker om vanuit een bepaalde comfortzone nieuwe uitdagingen te vinden. Het lijkt voor Ajax steeds makkelijker te worden om kampioen te worden, maar tegelijkertijd komen ze in de Champions League toch niet verder dan de groepsfase. Ligt dat dan aan Ajax of aan de Eredivisie? Ik denk het laatste. Er is tijd om fouten te maken, want je kunt het weer goed maken. In Engeland heb je misschien meer ruimte, maar minder tijd.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour