Logo Goals and Glamour
Verdriet in VI: “Dan zie je daar een jongetje dat z’n moeder kwijt is”
© RTL / YouTube

maart 2016 • Serious business Shownieuws

Verdriet in VI: “Dan zie je daar een jongetje dat z’n moeder kwijt is”

Het is meestal één en al grappen en grollen in Voetbal Inside, maar de heren stond het huilen gisteravond nader dan het lachen. Dat had natuurlijk alles te maken met de plotselinge dood van René van der Gijp’s levenspartner, Daniëlle Sijthoff. De uitzending was om die reden een halfuur ingekort en René uiteraard afwezig.

Hans Kraay jr. en Johan Derksen, beiden aan tafel, hadden de oud-voetballer en analist thuis bezocht en troffen daar een verslagen Van der Gijp aan.

“Zijn zoontje had hem uit bed gebeld en die had zijn moeder niet wakker kunnen krijgen”, vertelde Derksen. “Hij was in paniek geraakt, maar wel nog zo scherp geweest om 112 te bellen. Toen René daar arriveerde stonden er al twee ziekenauto’s en werd ze gereanimeerd. Later bleek dat ze al uren dood was, dus ze is vroeg in de nacht overleden.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Van der Gijp woonde niet samen met Daniëlle en hun zoontje, maar had de avond daarvoor nog wel met haar gegeten en RTL Late Night gekeken. “Toen was er nog niks aan de hand. Vanochtend kwam die en toen was ze overleden”, aldus een geëmotioneerde Derksen.

Ook Kraay had René bezocht. “Dan zie je op de oprit een jongetje van 14 staan,  Nicky, die in één keer z’n moeder kwijt is”, sprak de verslaggever. “René kan goed relativeren, maar ik heb daar drie kwartier met hem gezeten en hij zei alleen maar: ‘Jezus Hansie, 46. Jezus’. En wat maken wij ons dan druk om kijkcijfers, of dat je vrouw wel of niet leuk tegen je doet.”

Artikel verder na advertentie

Wilfred Genee voegde nog toe dat de uitzending eigenlijk niet door zou gaan, maar dat Van der Gijp er op stond dat in VI gewoon gepraat werd over de gebeurtenis.

Logo Goals and Glamour