Logo Goals and Glamour
Salaris Van Dijk: zoveel geld heeft de Liverpool-held
© Instagram / Pro Shots

februari 2022 • Salaris van

Salaris Van Dijk: zoveel geld heeft de Liverpool-held

Het salaris van Van Dijk maakt hem al jaren één van de rijkste Nederlandse voetballers. Ondanks het nodige blessureleed gaat de carrière van Virgil van Dijk op rolletjes. De verdediger pakte de Champions League met Liverpool en leidde Oranje als aanvoerder naar de finales van de Nations League. Bovendien heeft hij een prachtig gezin. Maar hoeveel geld heeft Van Dijk eigenlijk?

Salarissen van de Oranje-spelers in 2022: dit zijn de 5 grootverdieners van het Nederland elftal! 💰

Het salaris van Van Dijk bij The Reds is krankzinnig. Liverpool trakteert de verdediger op een slordige 250.000 euro per week, zo weet The Athletic. Dat komt dus neer op zo’n 13 miljoen per jaar. Van Dijk dwong bovendien aantrekkelijke bonussen af, zoals een premie bij elk gemaakt doelpunt. Daarmee is hij overigens niet de bestbetaalde speler van Liverpool. Mohamed Salah zou Virgil overtoepen.

Door het torenhoge salaris van Van Dijk was hij in 2019 al terug te vinden op Quote’s lijst van rijkste Nederlandse sporters. Daar stond hij in 2020 op plek 5, met een geschat vermogen van 37(!) miljoen euro. Drie honkballers en Max Verstappen gaan hem nog voor op de ranglijst. Het is te hopen dat Virgil, net als Max, ook eens een wereldkampioenschap kan pakken. Het zou de kroon op zijn prachtige carrière zijn.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Het salaris van Virgil van Dijk
© Pro Shots
Logo Goals and Glamour