Logo Goals and Glamour
Zoveel geld heeft Arjen Robben om zijn pensioen mee te vieren
© Pro Shots

juli 2019 • Salaris van

Zoveel geld heeft Arjen Robben om zijn pensioen mee te vieren

Hoewel Arjen Robben zijn hele carrière geteisterd werd door blessures, voelt het nog steeds onwerkelijk dat de aanvaller nu écht gestopt is met voetballen. De ‘man van glas’ is één van de beste voetballers die Nederland ooit gekend heeft, en één van de rijkste. Hoeveel geld heeft Robben eigenlijk?

Het korte antwoord is ‘veel’. In het decennium dat hij voor Bayern München voetbalde streek Robben volgens Quote zo’n 8 miljoen euro per jaar op. Dat was in de laatste jaren wat minder: 6 miljoen. Maar ja, toen zat de aanvaller bijna vaker op de bank dan dat hij meespeelde.

Hoeveel geld heeft Arjen Robben?

© Pro Shots

Bayern bleeft de waarde van de Groninger inzien, want als Robben wel meedeed was hij altijd belangrijk voor zijn club. Hoe het ook zij, zijn riante salarisstrook brengt het geschatte vermogen van Robben op 64 miljoen. Het maakt hem de rijkste voetballer van Nederland. Niet de rijkste sporter: daarin moet hij honkballers Kenley Jansen en Xander Bogaerts voorlaten.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Wat Arjen met dat geld gaat doen? Terug naar Groningen, zo lijkt het. De geboren Bedummer heeft een villa in de provincie laten bouwen en ook zijn vrouw Bernadien komt uit het noorden. Het zal voor de famile Robben als thuiskomen voelen.

Logo Goals and Glamour