Logo Goals and Glamour
Zo rijk is Klaas-Jan Huntelaar, still going strong
© Pro Shots

januari 2021 • Salaris van

Zo rijk is Klaas-Jan Huntelaar, still going strong

Hij mag dan 37 jaar zijn, Klaas-Jan Huntelaar redde Ajax vorige week nog uit een benarde situatie met twee late doelpunten. De oude vos tikt de ballen net zo simpel in doel als een decennium geleden. Geen wonder dat Schalke 04, de club waar hij terugkeert, in hem een redder ziet in de strijd tegen degradatie. Een vriendendienst van Klaas, want voor het geld hoeft hij het niet meer te doen.

Huntelaar heeft door zijn jaren in het buitenland een vorstelijk vermogen opgebouwd. Zo vorstelijk, dat de goalgetter steevast te vinden is in de top 10 van rijkste Nederlandse sporters. Ook in 2019 was dat het geval. Geen wonder, want als je bij Sportweddenschappen Sites inzet op een doelpunt van Klaas-Jan, heb je vaak prijs.

Hoeveel geld heeft Klaas-Jan Huntelaar

© Pro Shots

Want Klaas mocht bij Ajax dan teruggekeerd zijn op het oude nest, volgens Tubantia-journalist Rob Wissink streek hij nog altijd een prima salaris op. Bij zijn terugkeer in Amsterdam kon hij naar verluidt rekenen op een jaarloon van 3,6 miljoen euro. Huntelaar tekende twee keer een seizoen bij, waarbij hij waarschijnlijk behoorlijk moest inleveren.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Volgens Quote harkte de Achterhoeker in zijn vorige periode bij Schalke 04 6,5 miljoen euro per jaar bij elkaar. Zijn totale vermogen van 25 miljoen levert hem plek 9 in de lijst van rijkste Nederlandse sporters van 2019 op. Daarmee bleef hij ‘nieuweling’ Virgil van Dijk voor.

Logo Goals and Glamour