Logo Goals and Glamour
Salaris van Memphis Depay bij Barcelona: aanvaller leverde flink in
© Pro Shots / Instagram

november 2021 • Salaris van

Salaris van Memphis Depay bij Barcelona: aanvaller leverde flink in

Het had wat voeten in de aarde, maar Memphis maakte afgelopen zomer eindelijk zijn langverwachte overstap naar FC Barcelona. Bij Oranje is de aanvaller altijd op stoom, maar in het shirt van Catalanen moet hij nog wat harder werken. Dat doet hij natuurlijk niet voor noppes. Het salaris van Memphis Depay is gigantisch, en dan leverde hij nog in ook!

Memphis Depay salaris
© Instagram

Volgens voetbalmedium Goal zou Memphis eigenlijk een loon van zeven miljoen euro per jaar opstrijken in Barcelona. Dat bleek niet op te hoesten voor de ‘straatarme’ Spanjaarden, waarop Depay akkoord ging met een salarisverlaging van 30 procent. Dat betekent dus dat het salaris van Memphis Depay nu vijf miljoen euro per jaar bedraagt. Nog steeds een miljoentje meer dan bij zijn vorige club Olympique Lyon.

Salaris Depay draagt bij aan zijn imposante vermogen

Prijzen pakte Memphis niet in zijn internationale carrière, maar miljoenen wel. De Oranje-ster is al sinds zijn overstap van PSV naar Manchester United (in 2015) multimiljonair. Hij bezit een vermogen van 26 miljoen euro, weet Quote, en bestrijkt daarmee nummer 11 van het lijstje rijkste Nederlandse topsporters.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Memphis is er overigens niet vies van om te laten zien wat hij met al dat geld doet. Zo beschikt hij over meerdere peperdure auto’s, waaronder een Maybach S650 ter waarde van 450.000 euro. Gelukkig geeft hij al die poen niet alleen aan zichzelf uit: hij schonk zijn moeder een woonboerderij in het Sallandse Heeten. De twee hebben een bijzondere band, sinds Depay’s Ghanese vader het gezin al vroeg verliet.

Depay salaris
© Instagram
Het salaris van Depay
© Instagram
Memphis Depay salaris
© Instagram
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Goals and Glamour (@goalsandglamour)

Logo Goals and Glamour