Logo Goals and Glamour
Vermogen van Louis van Gaal: zoveel geld heeft de bondscoach
© Pro Shots

oktober 2021 • Salaris van

Vermogen van Louis van Gaal: zoveel geld heeft de bondscoach

Geen voetbalpensioen, maar een laatste WK voor Van Gaal. Voor de centen doet Louis (71) het al lang niet meer: de trainer harkte vele miljoenen bij elkaar. Het vermogen van Louis van Gaal bedraagt 30 miljoen, weet Quote. Toch betaalt de KNVB nog steeds een dik salaris aan de trainer.

Vermogen van Louis van Gaal
© Pro Shots

Geloven we Valentijn Driessen op zijn blauwe ogen, dan is het salaris van Van Gaal 1,2 miljoen euro. Dat is dus op jaarbasis. Een extra appeltje voor de dorst voor de gevierde trainer dus, maar zijn verdiensten zijn een schijntje vergeleken met de salarissen van de Oranje-grootverdieners.

Van Gaal’s successen bij Ajax openden de weg naar internationale topclubs als FC Barcelona, Bayern München en Manchester United. Bij geen van allen was hij zo succesvol als in Amsterdam, maar zijn bankrekening spekken deed de coach wel degelijk.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Louis hoopte na dat toernooi op succes bij Manchester United, maar daar won hij alleen de FA Cup. Toch verdiende de coach wel 20 miljoen aan het mislukte Premier League-avontuur.

Van Gaal verdiende tienduizenden euro’s als analist

Hoewel hij al zes jaar geen club of land trainde, zagen we Van Gaal wel eens aanschuiven als analist bij Ziggo Sport. Dat was zeker geen vriendendienst. Volgens De Telegraaf krijgt de coach voor een optreden op tv 15.000 euro overgemaakt. Daarnaast schijnt hij te investeren in vastgoed in Portugal en Nederland. Geld moet immers groeien, hè.

Artikel verder na advertentie

Wat Van Gaal met al die munten doet? Zich samen met vrouw Truus terugtrekken in een villa in Portugal (prijskaartje: drie miljoen). Aldaar liet hij zich door onze voetbalbond overtuigen het nogmaals te proberen bij Oranje. Weet waar je aan begint, Louis…

De miljoenenvilla van Louis van Gaal
© Bekende Buren

Check dit bericht ook op Instagram:

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Goals and Glamour (@goalsandglamour)

Logo Goals and Glamour