Logo Goals and Glamour
Baas boven baas: dit is het enorme salaris van Steven Bergwijn bij Ajax
© Pro Shots / Instagram

januari 2023 • Salaris van

Baas boven baas: dit is het enorme salaris van Steven Bergwijn bij Ajax

Voor een recordbedrag van ruim 31 miljoen euro nam Ajax aanvaller Steven Bergwijn in de zomer van 2022 over van Tottenham Hotspur. Niet alleen is hij de duurste speler in de huidige Ajax-selectie, maar ook veruit de best betaalde. Dit is het gigantische salaris van Steven Bergwijn bij Ajax!

Het salaris van Steven Bergwijn bij Ajax
© Instagram: @Stevenbergwijn

Steven Bergwijn was in zijn laatste twee seizoenen bij PSV niet te temmen. Hij was bij 41 doelpunten betrokken in 49 eredivisiewedstrijden en meerdere Europese clubs zaten achter hem aan. In de zomer van 2020 maakte hij uiteindelijk de overstap naar Tottenham Hotspur voor dertig miljoen euro. Hoewel hij veel meer ging verdienen dan bij PSV, had Bergwijn het financieel wel beter kunnen spelen.

Wat verdient Steven Bergwijn bij Ajax?
© Instagram: @Stevenbergwijn

Salaris Bergwijn bij PSV

Zo vertelde toenmalig technisch directeur van PSV John de Jong dat Bergwijn zelf water bij de wijn heeft gedaan om de transfer af te ronden. De onderhandelingen tussen PSV en Tottenham waren vastgelopen, wat Bergwijn heeft doen besluiten om een geste te doen. Hij had namelijk recht op een deel van de transfersom, maar heeft die afgestaan aan PSV om zo toch de overstap naar Engeland te kunnen maken.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Het salaris van Steven Bergwijn bij PSV
© Instagram: @Stevenbergwijn
Salarissen van de Ajax-spelers in 2022: dit zijn de vijf grootverdieners in Amsterdam! 💰

Engelse media schreven dat Bergwijn van PSV een bonus van liefst zeven miljoen euro zou krijgen als hij het seizoen bij de club zou afmaken. Nu zijn de Engelse tabloidkranten lang niet altijd te vertrouwen en ook dit lijkt een broodje-aapverhaal. Bergwijn verdiende in Eindhoven namelijk nog geen miljoen euro per jaar.

“Hij beseft ook dat hij bij Ajax nooit kan verdienen wat hij bij Tottenham deed”

Mike Verweij – De Telegraaf

Zoveel verdiende Bergwijn bij Tottenham

Met zijn overstap naar Tottenham Hotspur ging Bergwijn ook aanzienlijk meer verdienen. Leuk woord, aanzienlijk. Maar wat houdt dat in? Nou bijna tien keer zoveel! Mike Verweij, journalist van De Telegraaf vertelde in de podcast Kick-Off wat het salaris van Bergwijn was in Londen. “Bergwijn verdient naar verluidt zes miljoen euro bij Tottenham Hotspur. En dat ook nog eens netto.”

Artikel verder na advertentie

Het salaris van Steven Bergwijn bij Tottenham Hotspur
© Instagram: @Stevenbergwijn

Salaris Steven Bergwijn bij Ajax

Ondanks het gigantische bedrag dat Ajax vervolgens voor hem op tafel legde, moest Bergwijn wel flink inleveren aan salaris om in Amsterdam aan de slag te gaan.  “Hij beseft ook dat hij dat bij Ajax nooit kan verdienen.” Hoewel Verweij daar ‘een enorm probleem’ voorzag, ging Bergwijn uiteindelijk akkoord met een flinke salarisvermindering. Steven Bergwijn verdient bij Ajax momenteel 4,6 miljoen euro per jaar. Arme jongen.

Lees ook: Dit zijn de vijf grootverdieners van Ajax

Het Ajax-salaris van Steven Bergwijn
© Instagram: @Stevenbergwijn
Logo Goals and Glamour