Logo Goals and Glamour
Dagobert Dick: zoveel geld heeft Advocaat écht
© Pro Shots / Bekende Buren

mei 2021 • Salaris van

Dagobert Dick: zoveel geld heeft Advocaat écht

De flauwe grap is nooit ver weg als het in Veronica Inside over Dick Advocaat gaat. ‘Dagobert Dick’ wordt de onvervalste clubhopper steevast genoemd. Enerzijds omdat hij vele miljoenen vergaarde in zijn rijke trainers-carrière, anderzijds omdat hij die zuurverdiende centen niet graag schijnt uit te geven. Maar wat is het vermogen van de coach echt? Hoeveel geld heeft Dick Advocaat?

De coach stond in zijn decennialange carrière aan het roer van bijna 30 clubs en landen, waarvan hij het meest furore maakte bij Glasgow Rangers en Zenit St. Petersburg. In de Eredivisie trainde hij clubs in de hoogste en laagste regionen, maar het kampioenschap pakte hij alleen met PSV (in 1997). Toch staat Dickie bekend als een trainer die clubs met resultaatvoetbal een nieuwe impuls geeft.

'Dick Advocaat kan zelf 4 spelers halen voor Feyenoord' | VERONICA INSIDE

Advocaat was één van de rijkste BN’ers

En daar heeft men best wat geld voor over, zo blijkt uit het imposante vermogen van Dick Advocaat. Volgens de Quote 75 van 2012 had de ‘kleine generaal’ dat jaar 23 miljoen euro in zijn geldpakhuis liggen. Hij behoorde destijds tot de rijkste Bekende Nederlanders. Louis van Gaal werd hetzelfde vermogen toegedicht.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Maar ja, dat was 2012 en we zijn inmiddels bijna tien jaar verder. Voor Dick staat een decennium gelijk aan meer dan tien clubs. In die periode was hij onder andere voor Fenerbahce en in de Premier League (Sunderland) actief. Het kan haast niet anders, of het pakhuis van Advocaat is alleen maar verder opgevuld.

Verzamelt hij al dat geld dan écht alleen om in te zwemmen? Niet helemaal. Bekende Buren kwam een paar jaar geleden met beelden van Dick’s miljoenenvilla aan de Vliet, in Leidschendam. Volgens het medium betaalde de trainer drie miljoen euro voor het stulpje, handje contantje. Zou hij daar na dit matige Feyenoord-seizoen eindelijk van zijn pensioen gaan genieten, of laat hij zich toch verleiden door een andere club?

Artikel verder na advertentie

Hoeveel geld heeft Dick Advocaat?
© Bekende Buren
Logo Goals and Glamour