Logo Goals and Glamour
Waarom je de blauwe vinkjes in Whatsapp meteen uit moet zetten
© Whatsapp

maart 2018 • Lachen

Waarom je de blauwe vinkjes in Whatsapp meteen uit moet zetten

De blauwe vinkjes op Whatsapp hebben nooit op veel liefde kunnen rekenen. Deze beruchte vinkjes laten zien wanneer je een bericht hebt gelezen en dat is volgens sommigen is dat een inbreuk op de privacy.

Maar er is nog een goede reden om de blauwe vinkjes uit te zetten. Relatie-expert Madeleine Mason vertelt aan The Independent dat het een negatieve invloed heeft op je emoties. “Het kan je – onterecht – het gevoel geven dat je wordt afgewezen, terwijl de ander misschien gewoon druk bezig is”, legt ze uit. “In gezelschap, aan het werk, in de auto.”

Dat gevoel wordt versterkt als je ziet dat de persoon die je keihard negeert wel berichten op Facebook en Instagram plaatst. Dat kan zelfs voor relatieproblemen zorgen, denkt Mason. “Iemand maakt meteen de interpretatie dat niet antwoorden betekent dat de ander iets te verbergen heeft of jou niet leuk vindt. Je kan maar niet begrijpen waarom antwoorden geen prioriteit is, terwijl de ander daar misschien helemaal anders over denkt.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Conclusie: zet die troep gewoon uit. Dat is ontzettend simpel: ga naar Instellingen -> Account -> Privacy en haal het vinkje bij ‘Leesbewijzen’ weg. Klaar is kees!

Tips & Tricks - Hoe zet ik de blauwe vinkjes van Whatsapp uit?

Logo Goals and Glamour