Logo Goals and Glamour
Nu al enorme fout ontdekt in nieuwe Harry Potter-film
© YouTube

maart 2018 • Lachen

Nu al enorme fout ontdekt in nieuwe Harry Potter-film

Met meer dan een half miljard(!) verkochte exemplaren wereldwijd is de kans groot dat je wel eens een Harry Potter-boek hebt gelezen, of in ieder geval één van de films hebt gezien.

Met zoveel fans is het risico groot dat je als schrijver op een foutje wordt betrapt, en dat is precies het geval in de trailer voor de nieuwste Potter-film.

Het heeft alles te maken met het fenomeen ‘Verschijnselen’ (Apparate, in Engels). Lang verhaal kort: in de Potter-verhalen kun je je met Verschijnselen naar een bepaalde locatie toveren. En in de trailer doet een stel tovenaars precies dat. Kijk maar:

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Het ding is alleen dat ze zichzelf op het terrein van Zweinstein Verschijnselen. En dat kan helemaal niet, zo wordt beschreven in de boeken. Zweinstein is beschermd met sterke magie, waardoor de school niet zomaar te betreden is.

Reden voor veel Twitteraars om in de pen te klimmen. “Het is geen mierenneuken”, vindt iemand. “Het is een belangrijk punt in het boek dat je niet kunt Verschijnselen op Zweinstein.” Eén van de Potter-personages, Hermelien, zegt dat ook duidelijk in de boeken.

Artikel verder na advertentie

Maar anderen spreken de kritiek tegen: “Natuurlijk kan de Minister van Toverkunst wel op Zweinstein Verschijnselen.”

Toch heeft J.K. Rowling, de schrijfster van de boeken, op haar eigen website geschreven dat Verschijnselen écht onmogelijk is op Zweinstein en het nabijgelegen terrein. Ze heeft nog geen verklaring gegeven voor de mogelijke fout in de nieuwe film The Crimes of Grindelwald, waarvan ze het verhaal zelf schreef. De film verschijnt 16 november in de bioscoop.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald - Official Teaser Trailer

Logo Goals and Glamour