Logo Goals and Glamour
Dit is Johan Derksen’s bizarre uitslag in de Stemwijzer
© YouTube

februari 2017 • Lachen

Dit is Johan Derksen’s bizarre uitslag in de Stemwijzer

We kunnen moeilijk stellen dat Johan Derksen zich alleen met voetbal bezighoudt. De sigaarsnor uitte in Voetbal Inside stevige kritiek op Marokkaanse voetballers en Sylvana Simons, en waagde zich daarmee ook op het politieke speelveld.

Maar ja, welke partij kan zich eigenlijk verheugen op de stem van Derksen? De analist probeerde gisteren de Stemwijzer, en dat leidde tot een verrassende uitslag.

“Mijn vrouw kwam bij de Partij van de Dieren terecht”, vertelt Derksen in het online programma Doordekken. “Daar moest ik al een beetje om lachen, maar ik kwam bij Baudet en Hiddema (Forum voor Democratie, red.) terecht. Daar was ik nou niet zo blij mee, dat is niet zo mijn partij.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De besnorde analist zegt verder al jaren D66 te stemmen, maar te overwegen om dat dit jaar niet te doen. “Pechtold oogt in een promotiefilmpje als een hele enge gereformeerde gladjanus”, vindt hij. “Ik knap een beetje af op die Pechtold.”

Waar zijn stem wel heengaat, weet Derksen nog niet precies. Hij gaat het partijprogramma van Forum voor Democratie wel lezen. “Ik kom daar niet bij toeval terecht. Maar Baudet vind ik een vreselijk joch, echt een blaag. Hiddema vind ik bijzonder vermakelijk en hij verliest nooit een discussie. Een serieuze en intelligente man.”

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour