Logo Goals and Glamour
Door deze 4 dingen ga je je iets beter voelen na de Ajax-kater
© Pro Shots

mei 2019 • Alles over

Door deze 4 dingen ga je je iets beter voelen na de Ajax-kater

Het leek voor rust in de tas te zitten, maar na een dramatische tweede helft gaat Ajax toch niet naar die felbegeerde Champions League-finale. Wat valt er te zeggen na zo’n vers voetbaltrauma? Nou, dit misschien.

4. Alles kan, ook volgend seizoen

Hakim Ziyech en Dusan Tadic

© Pro Shots

We moeten weer jaren wachten op nieuw Champions League-succes, horen we iedereen zeggen. Maar ja: zeiden we dat ook niet na de verloren Europa League-finale van 2017? De volgende Ajax-talenten staan al te trappelen om geschiedenis te schrijven. Misschien is nieuw succes dichterbij dan we denken.

3. De toekomst ziet er voor Oranje rooskleurig uit

Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk

© Pro Shots

Als dit seizoen iets heeft aangetoond, is dat de toekomst voor het Nederlands elftal er prachtig uitziet. Niet alleen door Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Donny van de Beek bij Ajax, maar ook door Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk bij Liverpool. Ajax gaat de Champions League niet winnen, maar wellicht ligt er nieuw Oranje-succes in het verschiet.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

2. Het is hoe dan ook een prachtig seizoen voor Ajax

Ajax - Juventus

© Pro Shots

Laten we eerlijk zijn, iedere Ajacied had aan het begin van het seizoen getekend voor een halve finale van de Champions League. Alleen de uitzonderlijke prestaties tegen Real Madrid en Juventus hebben het verwachtingspatroon flink opgeschroefd. Het is een schrale troost, maar volgende maand kijken we met trots terug op deze Europese campagne.

1. Het seizoen is nog niet voorbij voor Ajax

Klaas-Jan Huntelaar

© Pro Shots

Ajax heeft nog iets om voor te strijden dit seizoen. Wat heet! De titel is binnen handbereik. Twee overwinningen en de Amsterdammers kunnen na vijf jaar droogte weer een schaal in de lucht houden. Het is voor Ajax zaak zich zo snel mogelijk op te richten, want FC Utrecht zal zondag bloed ruiken. En daarna wacht De Graafschap. Uit.

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour