Die keer dat Ajax twee(!) goals onterecht afgekeurd zag worden tegen Real

maandag 4 maart 2019 om 17:52 door Redactie

De ontlading was groot toen Ajax via Nicolas Tagliafico op voorsprong kwam tegen Real Madrid, maar de deceptie des te groter toen dat doelpunt werd afgekeurd. Misschien kregen sommige Ajacieden een flashback naar 2011, toen Ajax op dramatische wijze de achtste finales misliep.

Twee goals onterecht afgekeurd Ajax

© Pro Shots

Had de scheidsrechter drie weken geleden misschien een punt, destijds was dat zeker niet het geval. Laten we bij het begin beginnen. De Amsterdammers gingen voortvarend van start tegen Madrid, maar toch kwam Real (zoals ze dat wel vaker doen) vanuit het niets op voorsprong.

Maar Ajax deed kort daarna wat terug via een kopbal van Lodeiro, die de stand daarmee gelijk trok. Ehm, niet dus. De grensrechter stak zijn vlag zelfverzekerd naar voren en scheidsrechter van dienst De Sousa keurde het doelpunt af. Volledig onterecht, zou uit de herhaling blijken.

Ajax - Real matchfixing

© YouTube

Als het van dichtbij niet lukt, dan maar van afstand, moest Vurnon Anita gedacht hebben. Hij vuurde een schot op doel af, dat via Miralem Suljemani in doel plofte. Opnieuw explodeerde de ArenA en wederom tevergeefs. Ook nu stak de grensrechter zijn vlag omhoog. Weer werd een legitieme gelijkmaker van Ajax afgekeurd. Het ongeloof bij de spelers was groot.

Ajax - Real matchfixing

© YouTube

Twee goals onterecht afgekeurd Ajax

© Pro Shots

Het vervolg was pijnlijk. Real counterde zich naar 2-0 en maakte er in blessuretijd 3-0 van. Dramatischer was echter de uitkomst op een ander veld. Olympique Lyon verpulverde Dinamo Zagreb met 7-1, en liet die uitslag net genoeg zijn om Ajax op doelsaldo te passeren in de groep. Na beelden van knipoog-Kroaat Vida schreeuwde Nederland ‘matchfixing’, maar dat werd nooit bewezen. Laten we voor Nederland hopen dat Ajax het geluk morgenavond wél aan zijn zijde heeft.

Kijk de pijnlijke beelden van Ajax – Real uit 2011 hieronder terug:

Volg ons ook op Instagram!

Ik vind dit...

12x
FAIL
2x
WTF
11x
SEXY
0x
LOL
0x
OMG
9x
BAAS

Wekelijks het beste van Goals and Glamour ontvangen?

Vers!
Laatste week!