Logo Goals and Glamour
Hand in hand? Frenkie de Jong speelde bijna voor Feyenoord
© Pro Shots

december 2018 • WTF

Hand in hand? Frenkie de Jong speelde bijna voor Feyenoord

Ajax loopt behoorlijk te pronken met Frenkie de Jong, de man die naar verluidt voor 75 miljoen naar het buitenland gaat verkassen. In Rotterdam slaan ze zich intussen voor hun kop, want de middenvelder had zomaar Feyenoorder kunnen zijn.

Dat heeft alles te maken met de woonplaats van Frenkie, het pittoreske Arkel. Arkel ligt op 40 minuten afstand van Rotterdam en de hele familie van De Jong is Feyenoord-fan, vertelt zijn vader in een interview met Ajax Showtime.

Frenkie speelde bij de plaatselijke FC en al snel kwamen er scouts van Feyenoord opdagen om het talent in actie te zien. Maar er was ook een andere kaper op de kust: Willem II. Niet heel gek, want Arkel ligt tevens op drie kwartier afstand van Tilburg.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Frenkie de Jong was bijna Feyenoorder

© Instagram

Het verhaal is bekend: Frenkie koos voor de jeugdopleiding van Willem II. Waarom? Papa De Jong legt het haarfijn uit. “Toen hij zeven jaar was, liep hij een half jaar stage bij Willem II en Feyenoord. Ze wilden hem allebei graag hebben, maar hij koos op gevoel voor Willem II. Het was warmer, terwijl Rotterdam om de hoek lag op veertig kilometer rijden.”

Een kostbare keuze, zo blijkt nu. Want mocht De Jong daadwerkelijk de kapitale transfer naar Paris Saint-Germain maken, dan strijkt Willem II miljoenen op. Zelfs RKC spint er garen bij. De club deelde zijn jeugdopleiding destijds met Willem II en zou bij een transfer de clubschuld kunnen aflossen.

Artikel verder na advertentie

Feyenoord-icoon Willem van Hanagem baalt er flink van dat Feyenoord het juweeltje is misgelopen. “Hij woont in Arkel, zijn hele familie is voor Feyenoord, maar wij lieten hem zomaar gaan”, klaagt Willem bij Recht uit Rotterdam. “In de jeugd kon je al zien dat het een goede speler was. En wij lieten hem gewoon naar Willem II gaan.”

Frenkie de Jong speelde bijna voor Feyenoord

© Pro Shots

 

 

Logo Goals and Glamour