Logo Goals and Glamour
Salarissen van de Oranje Leeuwinnen: de topverdieners in 2022
© Pro Shots

juni 2019 • Salaris van

Salarissen van de Oranje Leeuwinnen: de topverdieners in 2022

Wat zijn de salarissen van de Oranje Leeuwinnen? Veel van de internationals voetballen in grote competities en kunnen leven van de sport. Toch is een echt topsalaris er zelden bij. Zo zei Miedema in 2018 tegen VI dat niemand boven de twee ton per jaar opstrijkt. Maar welke Leeuwinnen verdienen dan het meest? Wij komen tot deze namen.

Hier vind je trouwens alle partners van de Oranje Leeuwinnen op een rij!

Daniëlle van de Donk

Van de Donk grootverdiener
© Pro Shots

Van de Donk voetbalt voor Olympique Lyon, een absolute topclub in het vrouwenvoetbal. Daarvoor was ze sinds 2015 actief voor voor Arsenal. Maar hoe hoog staat ze op het lijstje salarissen van de Oranje Leeuwinnen? De echte topspeelsters kunnen in Engeland rekenen op een jaarsalaris van zo’n 40.000 euro, weet Manchester Evening News. Waarschijnlijk heeft haar loonstrookje bij Lyon nog een upgrade gekregen.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Vivianne Miedema

Salarissen van de Oranje Leeuwinnen: wat verdient Vivianne Miedema
© Pro Shots

Vivianne Miedema is de volgende op het lijstje salarissen van de Oranje Leeuwinnen. De goalgetter verruilde Bayern München twee jaar geleden voor Arsenal, en vertelde bij haar transfer dat ze er financieel op vooruit gaat. Maar wat verdient Miedema dan? Het is aannemelijk dat het loon van de vedette hoger ligt dan de 50.000 die gangbaar is voor topspeelsters in Engeland. Zo liet ze in 2018 aan VI weten dat ze best miljonair kan worden. “Ik ben pas 21 en kan nog tien jaar mee”, stelde de Hoogeveense.

Shanice van de Sanden

Salarissen van de Oranje Leeuwinnen: Shanice van de Sanden grootverdiener
© Pro Shots

Shanice speelde lang bij Olympique Lyon, een grootmacht in het vrouwenvoetbal. Daar was ze de teamgenoot van de best verdienende voetbalster ter wereld: Alex Morgan. Dat de Oranje Leeuwin – die na het EK weggekocht werd bij Liverpool – ook een half miljoen verdient is onwaarschijnlijk. Wel weet The Irish Times dat Lyon gemiddeld 162.000 euro uitkeert aan zijn voetbalsters. Van de Sanden had dus een van de hoogste salarissen van de Oranje Leeuwinnen. Of zij bij haar huidige club Wolfsburg net zoveel krijgt is onduidelijk.

Artikel verder na advertentie

Lieke Martens

Salarissen van de Oranje Leeuwinnen: wat verdient Lieke Martens
© Pro Shots

Martens is de enige speelster in het rijtje salarissen van de Oranje Leeuwinnen van wie we een keihard salarisgetal hebben. De aanvalster verruilde onlangs FC Barcelona voor Paris Saint-Germain en verdubbelde daarmee haar jaarsalaris. Het salaris van Martens in Parijs is 400.000 euro per jaar, bijna een halfmiljoen dus. Tel daar de lucratieve sponsorcontracten van Martens bij op en je weet dat de Oranje-vedette niets te klagen heeft.

Logo Goals and Glamour