Dit zijn de grootverdieners van de Oranje Leeuwinnen

dinsdag 13 november 2018 om 18:38 door Redactie

Op wat uitzonderingen na weten we bar weinig over de salarissen van vrouwenvoetballers. Veel van onze Oranje Leeuwinnen voetballen in grote competities en kunnen leven van de sport, maar een echt topsalaris is er zelden bij. Welke Oranje Leeuwinnen hebben het het best getroffen? Wij komen tot vier namen.

4. Daniëlle van de Donk

Van de Donk grootverdiener

© Pro Shots

Van de Donk voetbalt al sinds 2015 voor Arsenal en mocht zich in mei verheugen met een contractverlenging. Maar wat verdient Daniëlle eigenlijk? De echte topspeelsters kunnen in Engeland rekenen op een jaarsalaris van zo’n 40.000 euro, weet Manchester Evening News. Tot die categorie behoort de vaste kracht van de Gunners zeker. Haar landgenoten Sari van Veenendaal en Dominique Janssen verlengden in het voorjaar hun contract bij Arsenal. Ook zij zullen een aardig salaris opstrijken.

3. Vivianne Miedema

Vivianne Miedema grootverdiener

© Pro Shots

Over naar die andere teamgenoot van Van de Donk: Vivianne Miedema. De goalgetter verruilde Bayern München vorig jaar voor Arsenal, en vertelde bij haar transfer dat ze er financieel op vooruit gaat. Maar wat verdient Miedema dan? Het is aannemelijk dat het loon van de vedette hoger ligt dan de 40.000 die gangbaar is voor topspeelsters in Engeland. Zo liet ze aan VI weten dat ze best miljonair kan worden. “Ik ben pas 21 en kan nog tien jaar mee”, stelde de Hoogeveense.

2. Shanice van de Sanden

Shanice van de Sanden grootverdiener

© Pro Shots

Shanice speelt bij Olympique Lyon, een grootmacht in het vrouwenvoetbal. Daar is ze de teamgenoot van de best verdienende voetbalster ter wereld: Alex Morgan. Dat de Oranje Leeuwin – die na het EK weggekocht werd bij Liverpool – ook een half miljoen verdient is onwaarschijnlijk. Wel weet The Irish Times dat Lyon gemiddeld 162.000 euro uitkeert aan zijn voetbalsters. Van de Sanden zal dus leuk verdienen in Zuid-Frankrijk.

1. Lieke Martens

Lieke Martens grootverdiener

© Pro Shots

Martens is de enige speelster in het rijtje van wie we een keihard salarisgetal hebben. De FC Barcelona-aanvalster zou volgens sportkrant AS 200.000 euro per jaar opstrijken in Spanje. Een ongekend bedrag in de wereld van het vrouwenvoetbal, waar grootverdieners de 60.000 euro per jaar zelden overstijgen. Tel daar de lucratieve sponsorcontracten van Martens bij op en je weet dat de Oranje-vedette niets te klagen heeft. Het is de vraag of mede-Leeuwin Stefanie van der Gragt – ook Barca-speelster – in de buurt komt van Lieke’s inkomen.

Volg ons ook op Instagram!

Ik vind dit...

4x
FAIL
5x
WTF
71x
SEXY
3x
LOL
1x
OMG
6x
BAAS

Wekelijks het beste van Goals and Glamour ontvangen?

Vers!
Laatste week!