Logo Goals and Glamour
Gemeente Gouda zoekt ’type Wijnaldum’ in bizarre vacature
© Pro Shots

oktober 2018 • WTF

Gemeente Gouda zoekt ’type Wijnaldum’ in bizarre vacature

Ook bij de gemeente Gouda hebben ze de afgelopen dagen genoten van het Nederlands elftal. Bij de overheid presteerden ze het een vacature online te gooien met enkel voetbaljargon.

“Wij zoeken een allround links- of rechtsbuiten die voldoende snelheid heeft om te kunnen counteren, recht op het doel afgaat, ziet wanneer je breed moet spelen, loepzuiver kan passen en ook anderen laat scoren”, valt er in de eerste alinea te lezen.

De vacature is enigszins verwarrend. Zoekt Gouda daadwerkelijk een voetballer om bij de gemeente te komen werken? Niet echt. “We zoeken een type die dit aanspreekt”, vertelt een woordvoerder aan het AD. “Op de betreffende afdeling ‘sociaal domein’ werken voornamelijk vrouwen en we willen ook mannen enthousiasmeren voor deze vacature. Het is de tweede keer dat we het op deze manier doen met een knipoog naar voetbal.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Op de afdeling weten ze niet zo goed welke voetballer ze het liefst zien komen. “Depay? Dat zou geen verkeerde keus zijn. Een allround type als Georginio Wijnaldum zou perfect bij ons passen.”

Logo Goals and Glamour