Logo Goals and Glamour
Bert Maalderink stopt ermee
© Pro Shots

oktober 2018 • WTF

Bert Maalderink stopt ermee

Voetballers én coaches kunnen soms zijn bloed wel drinken, maar daar heeft sportverslaggever Bert Maalderink lak aan. Leuke tv, maar helaas voor fans is het voorgoed voorbij met de tenenkrommende vraaggesprekjes van de NOS-coryfee.

Maalderink hangt zijn microfoon aan de wilgen, meldt het AD. Althans; wat Oranje betreft. De verslaggever richt zich vanaf nu alleen op het schaatsen.

De Achterhoeker is sinds 1993 actief als verslaggever en voelde dus heel wat bekende spelers en trainers aan de tand. Nu neemt Jeroen Stekelenburg het stokje van hem over. Om onduidelijkheden te voorkomen, houdt Bert het voortaan bij het schaatsen. Hij blijft nog wel een beetje actief in het voetbal: zo interviewde hij de afgelopen dagen de Belgische ploeg.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Onder andere oud-bondscoach Marco van Basten liet al eens merken geen fan te zijn van Maalderink’s onorthodoxe interview-methodes. Daar zit de verslaggever zelf totaal niet mee, zo zei hij tegen het AD. “Het is niet mijn bedoeling om iedereen van zijn sokkel te halen, maar je mag die mensen best eens kritisch bevragen. Dat vinden ze vaak ook heel leuk. Je wordt er toch schijtziek van als je de hele dag kritiekloos wordt bevraagd.”

Wat de NOS niet liet zien persconferentie Marco van Basten

Logo Goals and Glamour