Logo Goals and Glamour
Mateja Kezman verdachte in België: sluisde mogelijk miljoenen weg
© Instagram

oktober 2018 • WTF

Mateja Kezman verdachte in België: sluisde mogelijk miljoenen weg

De Belgische voetbalwereld staat compleet op zijn kop en dat heeft helemaal niets met voetbal te maken. Er wordt onderzoek gedaan naar grootschalige financiële fraude en het witwassen van geld. Ook ex-PSV’er Mateja Kezman behoort tot de verdachten.

Eén van de grootste spillen in de fraudezaak, spelersmakelaar Dejan Veljkovic, blijkt een zakenpartner van Kezman. Samen met een andere makelaar, Uros Jankovic, zouden zij zich schuldig hebben gemaakt aan het witwassen van geld. En niet te zuinig ook: volgens de Servische krant Kurir gaat het om een bedrag van 30 miljoen euro.

Er zou onder andere gesjoemeld zijn met de transfer van Sergej Milinković-Savi, die door Kezman vertegenwoordigd wordt. Milinković-Savi verkaste in 2014 voor negen miljoen euro naar Lazio van Genk, nadat hij door de Belgische club voor een miljoen was opgepikt. Bij de transfer naar Genk zou Kezman een groot bedrag in eigen zak hebben gestoken.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Veljkovic heeft wel meer op zijn kerfstok, want hij zou ook betrokken zijn bij matchfixing in België. De zakenman zit achter de tralies en tegen Jankovic loopt een arrestatiebevel. Of Kezman ook vervolgd wordt, is onduidelijk. De oud-spits is sowieso omstreden: hij houdt er denkwijzen over homo’s op na waar René van der Gijp van zou schrikken.

 

Logo Goals and Glamour