Logo Goals and Glamour
Bertens nadert top tien van de wereld
© Pro Shots

september 2018 • Winnaars

Bertens nadert top tien van de wereld

Met dank aan haar overwinning in het toernooi van Seoel nadert de Nederlandse tennister de top tien van de wereldranglijst. “Ik voel me beter dan al die voorgaande jaren bij elkaar”, aldus een dolblije Bertens.

En dat ze zich beter voelt is ook te zien dit seizoen. Bertens won in Seoel haar derde toernooi en presteerde ook in de Grandslam toernooien beter dan ooit. Daardoor heeft ze ook de hoogste positie uit haar carrière op de ranglijst bereikt. En een prachtige barrière komt inmiddels erg dichtbij. De top tien nadert namelijk. Daarnaast is ze nog in de race voor de WTA Finals, het prestigieuze én lucratieve eindejaarstoernooi voor de beste acht vrouwen van 2018.

Bertens vertelt: “Raemon en ik hadden voor dit seizoen juist geen doelen op dat vlak gesteld. Maar nu zit het toch in je hoofd. Ik was op de baan iets meer gestrest dan normaal, ietsje negatiever ook weer. Ik kreeg ook mee dat Pliskova het goed deed in Tokio en me passeerde op de jaarlijst. De baan in Seoel was bovendien traag, de ballen zwaar. Ik moest mezelf soms even bij elkaar rapen. Maar die mindere fases duren veel korter dan voorheen. Ook omdat ik kan vertrouwen op mijn spel. Ik voel me zo veel beter dan al die afgelopen jaren bij elkaar.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

“Natuurlijk zit ik er nog middenin, maar ik besef dat dit mijn beste tennisjaar is. De top 10 en de Finals, ik ben dichtbij en toch ver weg. Als ik het niet haal, probeer ik het volgend jaar opnieuw.”

Logo Goals and Glamour