Schippers kan niet tegen kritiek: “Zo makkelijk”

dinsdag 31 juli 2018 om 18:47 door Redactie

Het was lange tijd hosanna voor Dafne Schippers, maar de Nederlandse topsprintster maakt een moeilijke fase door. Daar baalt de voormalig wereldkampioene van, al vindt ze de kritiek op haar optredens nóg moeilijker te verteren.

“Op social media krijg ik allerlei negatieve shit over me heen”, zegt ze tegen het AD. “Mijn optredens zijn teleurstellend en ze noemen me arrogant. Dat vind ik jammer.” Kijkers zagen Schippers onder andere een interviewer van de NOS negeren na een teleurstellende race in de Diamond League. Op dat toernooi wist ze geen enkele race op de 100 of 200 meter te winnen en liep ze ver boven haar persoonlijke records.

Maar de sprintster zoekt de problemen niet bij zichzelf. Ze vindt mensen afzeiken vanuit een luie stoel zó makkelijk, laat ze weten. “Het beste is die negativiteit snel los te laten en dat lukt me steeds beter. Ik kan op de EK een hoop goedmaken. Ik ga voor goud op de 100 en 200 meter, maar weet ook dat er dit jaar zelfs een paar concurrenten sneller zijn. Ik moet zorgen dat ik goed gefocust ben. Uit ervaring weet ik dat ik op de grote toernooien altijd iets bijzonders kan.”

Volg ons ook op Instagram!

Ik vind dit...

4x
FAIL
1x
WTF
2x
SEXY
2x
LOL
0x
OMG
0x
BAAS

Wekelijks het beste van Goals and Glamour ontvangen?

Vers!
Laatste week!