Logo #GOALS
Dit zijn de 7 grootverdieners van Ajax
© Pro Shots

Het gaat goed met Ajax. De Amsterdammers zijn regerend landskampioen en staan fier bovenaan in de Eredivisie. Dat is allemaal te danken aan een uitstekende trainer en een aantal topspelers, die een vorstelijk salaris ontvangen. Eén ding is zeker: van het salarisplafond heeft Marc Overmars al lang afscheid genomen. Dit zijn de grootverdieners van Ajax!

1. Nicolas Tagliafico

Nicolas Tagliafico is grootverdiener Ajax

© Pro Shots

Tagliafico staat garant voor Zuid-Amerikaanse passie. Dat is ook de internationale topclubs opgevallen. Ajax-fans haalden opgelucht adem toen de 26-jarige verdediger zijn contract verlengde. Daar stond naar alle waarschijnlijkheid een flinke loonsverhoging tegenover. Dat salaris zal het miljoen per jaar zeker overstijgen.

2. David Neres

David Neres is grootverdiener Ajax

© Pro Shots

Voor David Neres (22) van hetzelfde laken een pak als Tagliafico. De Braziliaanse aanvaller speelde zich afgelopen seizoen in de kijker en werd in verband gebracht met een overgang naar China voor 80 miljoen. Toch koos Neres voor een langer verblijf in Amsterdam. Ook hij zal daar een dikke plus op zijn loonstrookje voor tegemoet zien.

3. Quincy Promes

Quincy Promes is grootverdiener van Ajax

© Pro Shots

Na een succesvolle periode bij Spartak Moskou en een kort verblijf in Sevilla keerde Quincy Promes afgelopen zomer terug bij de Godenzonen. De geboren Amsterdammer was actief in de jeugdopleiding. Hoewel Promes stelde dat Ajax zijn oude liefde is, zal er geen misselijk loonstrookje tegenover zijn transfer staan. De aanvaller is inmiddels een miljoenensalaris gewend.

4. Hakim Ziyech

Hakim Ziyech is grootverdiener Ajax

© Pro Shots

De Telegraaf beweert dat Ziyech voor zijn diensten vier miljoen per jaar ontvangt. Het zou hem verreweg de bestbetaalde voetballer van de Eredivisie maken. Niet lang meer, want de baltovenaar bereikte onlangs een akkoord met Chelsea. Ziyech gaat deze zomer op avontuur in de Premier League. Ongetwijfeld voor nog meer centen.

5. Daley Blind

Daley Blind is grootverdiener van Ajax

© Pro Shots

Ajax had er 16 miljoen euro voor over om verloren zoon Daley terug te halen naar Amsterdam. Blind leverde hoe dan ook in op salaris, want de ton die hij wekelijks bij Manchester United ving kan Overmars niet ophoesten. Toch is het aannemelijk dat ook Blind ver boven de miljoen euro per jaar verdient.

6. Dusan Tadic

Dusan Tadic is de grootverdiener van Ajax

© Pro Shots

Net als Blind verdiende ook Dusan Tadic (30) in Engeland tonnen per maand. Telesport-journalist Valentijn Driessen zei in 2018 te weten dat de Serviër 3,5 miljoen per jaar opstrijkt bij Ajax. De kersverse aanvoerder besloot deze zomer tot 2023 bij te tekenen. Tadic wil daarna als trainer aan de slag in de hoofdstad.

7. Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar is grootverdiener van Ajax

© Pro Shots

In het geval van Klaas-Jan Huntelaar kunnen we een keihard getal noemen: volgens Tubantia-journalist Rob Wissink kreeg de goalgetter bij zijn terugkeer naar Ajax 3,6 miljoen euro per jaar. Hoewel ‘The Hunter’ met zijn 35 jaar een oudgediende is, is hij nog altijd belangrijk in de selectie van Ten Hag. Zijn contract werd vorig seizoen dan ook met een jaar verlengd. Of zijn loonstrookje toen is bijgesteld blijft onduidelijk.

Vers

Populair