Logo #GOALS
Dit zijn de 6 grootverdieners van Ajax
© Pro Shots

Het gaat goed met Ajax. De Amsterdammers zijn regerend landskampioen en eindigden vorig jaar bovenaan in de Eredivisie. Allemaal dankzij een uitstekende trainer en een dozijn topspelers, die een vorstelijk salaris ontvangen. Dit zijn de grootverdieners van Ajax! Meer lezen over geld? Hier vind je de grootverdieners van de Oranje Leeuwinnen!

1. Nicolas Tagliafico

Nicolas Tagliafico is grootverdiener Ajax

© Pro Shots

Tagliafico staat garant voor Zuid-Amerikaanse passie (en niet alleen vanwege zijn appetijtelijke vriendin). Dat is ook de internationale topclubs opgevallen. Ajax-fans haalden opgelucht adem toen de 28-jarige verdediger in 2019 zijn contract verlengde. Daar stond naar alle waarschijnlijkheid een flinke loonsverhoging tegenover. Dat salaris zal het miljoen per jaar zeker overstijgen.

2. David Neres

David Neres is grootverdiener Ajax

© Pro Shots

Voor David Neres (23) van hetzelfde laken een pak als Tagliafico. De Braziliaanse aanvaller speelde zich twee seizoenen geleden in de kijker en werd in verband gebracht met een overgang naar China voor 80 miljoen. Toch koos Neres voor een langer verblijf in Amsterdam. Ook hij zal daar een dikke plus op zijn loonstrookje voor tegemoet zien.

3. Quincy Promes

Quincy Promes is grootverdiener van Ajax

© Pro Shots

Na een succesvolle periode bij Spartak Moskou en een kort verblijf in Sevilla keerde Quincy Promes terug bij de Godenzonen. De geboren Amsterdammer was actief in de jeugdopleiding. Hoewel Promes stelde dat Ajax zijn oude liefde is, zal er geen misselijk loonstrookje tegenover zijn transfer staan. De aanvaller is inmiddels een miljoenensalaris gewend.

4. Daley Blind

Daley Blind is grootverdiener van Ajax

© Pro Shots

Ajax had er 16 miljoen euro voor over om verloren zoon Daley terug te halen naar Amsterdam. Blind leverde hoe dan ook in op salaris, want de ton die hij wekelijks bij Manchester United ving kan Overmars never nooit ophoesten. Natuurlijk hoeft het gezin Blind niet op een houtje te bijten: het is aannemelijk dat ook hijver boven de miljoen euro per jaar verdient.

5. Dusan Tadic

Dusan Tadic is de grootverdiener van Ajax

© Pro Shots

Net als Blind verdiende ook Dusan Tadic (30) in Engeland tonnen per maand. Telesport-journalist Valentijn Driessen zei in 2018 te weten dat de Serviër 3,5 miljoen per jaar opstrijkt bij Ajax. De kersverse aanvoerder besloot vorig seizoen tot 2023 bij te tekenen. Tadic wil daarna als trainer aan de slag in de hoofdstad.

6. Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar is grootverdiener van Ajax

© Pro Shots

In het geval van Klaas-Jan Huntelaar kunnen we een keihard getal noemen: volgens Tubantia-journalist Rob Wissink kreeg de goalgetter bij zijn terugkeer naar Ajax 3,6 miljoen euro per jaar. Hoewel ‘The Hunter’ met zijn 35 jaar een oudgediende is, is hij nog altijd belangrijk in de selectie van Ten Hag. Zijn contract werd vorig seizoen dan ook met een jaar verlengd. Of zijn loonstrookje toen is bijgesteld blijft onduidelijk.

Vers