Dit zijn de 7 grootverdieners van Ajax

maandag 13 mei 2019 om 15:00 door Redactie

Er was sprake van een salarisplafond bij Ajax, dat rond een miljoen euro lag. Het is inmiddels echter duidelijk dat er Ajacieden zijn die meer verdienen dan dat. Een kijkje naar de grootverdieners van de Godenzonen!

7. Lasse Schöne

Lasse Schöne grootverdiener Ajax

© Pro Shots

Veteraan Lasse Schöne is één van de spelers die door zijn jaren bij de club een vorstelijk salaris bijgeschreven krijgt. De nuttige middenvelder zou rond de miljoen euro verdienen.

6. Joël Veltman

Joël Veltman grootverdiener Ajax

© Pro Shots

Joël Veltman heeft zich uitstekend herpakt na zijn blessure, waardoor hij negen maanden uit de roulatie was. Net als Schöne is hij al lang bij de club en kan rekenen op één miljoen salaris per jaar.

5. Frenkie de Jong

Frenkie de Jong grootverdiener Ajax

© Pro Shots

Frenkie vertrekt deze zomer naar FC Barcelona, hoewel hij afgelopen seizoen wél bijtekende bij Ajax. Daar stond uiteraard een flinke salarisverhoging tegenover – een sprong richting het salarisplafond. Ook Frenkie verdient daarom rond de miljoen per jaar.

4. Hakim Ziyech

Hakim Ziyech grootverdiener Ajax

© Pro Shots

De Amsterdammers betaalden rond de 11 miljoen euro voor Ziyech, dat ook nog eens een groot deel van dat transferbedrag in eigen zak mocht steken. Dat Ajax voor Ziyech een jaarsalaris van een miljoen neertelt is een zekerheidje; misschien zelfs meer dan dat.

3. Daley Blind

Daley Blind grootverdiener Ajax

© Pro Shots

Ajax had er 16 miljoen euro voor over om verloren zoon Daley terug te halen naar Amsterdam. Blind moet hoe dan ook inleveren op salaris, want bij Manchester United kreeg hij een ton per week en dat kan Ajax niet ophoesten. Toch is het aannemelijk dat ook hij boven het salarisplafond uitsteekt.

2. Dusan Tadic

Dusan Tadic grootverdiener Ajax

© Pro Shots

Voor Dusan hetzelfde laken een pak als Daley. Ook de Serviër verdiende in Engeland tonnen per maand. Of hij het salarisplafond van een miljoen genoeg vond, is dus sterk de vraag.

1. Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar grootverdiener Ajax

© Pro Shots

In het geval van Klaas-Jan Huntelaar kunnen we voor het eerst een keihard getal noemen: volgens Tubantia-journalist Rob Wissink krijgt de goalgetter 3,6 miljoen euro per jaar voor zijn diensten. Of dat écht zo is, is de vraag. Het zou immers een verdrievoudiging van het salarisplafond zijn. En dan is de pinchhitter ook nog eens geen vaste keus!

Volg ons ook op Instagram!

Ik vind dit...

82x
FAIL
164x
WTF
561x
SEXY
37x
LOL
33x
OMG
108x
BAAS

Wekelijks het beste van Goals and Glamour ontvangen?

Vers!
Laatste week!