Dit zijn de 7 grootverdieners van Ajax

vrijdag 27 juli 2018 om 16:54 door Redactie

De Ajax-directie heeft het steevast over het salarisplafond bij de club, dat ergens rond een miljoen euro schijnt te liggen. Toch wordt er gefluisterd dat er Ajacieden zijn die meer verdienen dan dat. Een kijkje naar de grootverdieners van Ajax!

7. Lasse Schöne

Lasse Schöne grootverdiener Ajax

© Pro Shots

Veteraan Lasse Schöne is één van de spelers die door zijn jaren bij de club een vorstelijk salaris bijgeschreven krijgt. De nuttige middenvelder zou rond de miljoen euro verdienen.

6. Joël Veltman

Joël Veltman grootverdiener Ajax

© Pro Shots

Joël Veltman maakt nog wel eens een foutje en is lang niet bij iedereen geliefd. Toch is ook hij een grootverdiener, die kan rekenen op één miljoen salaris per jaar.

5. Frenkie de Jong

Frenkie de Jong grootverdiener Ajax

© Pro Shots

Er wordt door de internationale top behoorlijk aan toptalent Frenkie getrokken, hoewel hij afgelopen seizoen wél bijtekende bij Ajax. Daar stond uiteraard een flinke salarisverhoging tegenover: een sprong richting het salarisplafond en dus rond de miljoen per jaar.

4. Hakim Ziyech

Hakim Ziyech grootverdiener Ajax

© Pro Shots

De Amsterdammers betaalden rond de 11 miljoen euro voor Ziyech, dat ook nog eens een groot deel van dat transferbedrag in eigen zak mocht steken. Dat Ajax voor Ziyech een jaarsalaris van een miljoen neertelt is een zekerheidje; misschien zelfs meer dan dat.

3. Daley Blind

Daley Blind grootverdiener Ajax

© Pro Shots

Ajax had er 16 miljoen euro voor over om verloren zoon Daley terug te halen naar Amsterdam. Blind moet hoe dan ook inleveren op salaris, want bij Manchester United kreeg hij een ton per week en dat kan Ajax niet ophoesten. Toch is het aannemelijk dat ook hij boven het salarisplafond uitsteekt.

2. Dusan Tadic

Dusan Tadic grootverdiener Ajax

© Pro Shots

Voor Dusan hetzelfde laken een pak als Daley: ook hij verdiende in Engeland tonnen per maand. Of de Serviër het salarisplafond van een miljoen genoeg vond, is dus sterk de vraag.

1. Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar grootverdiener Ajax

© Pro Shots

In het geval van Klaas-Jan Huntelaar kunnen we voor het eerst een keihard getal noemen: volgens Tubantia-journalist Rob Wissink krijgt de goalgetter 3,6 miljoen euro per jaar voor zijn diensten. Of dat écht zo is, is de vraag. Het zou immers een verdrievouding van het salarisplafond zijn.

Volg ons ook op Instagram!

Ik vind dit...

52x
FAIL
114x
WTF
410x
SEXY
25x
LOL
26x
OMG
75x
BAAS

Wekelijks het beste van Goals and Glamour ontvangen?

Vers!
Laatste week!