Dit zijn de 7 grootverdieners van Ajax

dinsdag 20 augustus 2019 om 11:15 door Redactie

Het gaat goed met Ajax. De Amsterdammers baarden vorig seizoen opzien door de dubbel te pakken en het ver te schoppen in de Champions League. Dat is te danken aan een aantal topspelers, die daar een lekker salaris voor ontvangen. Eén ding is zeker: van het salarisplafond heeft Marc Overmars afscheid genomen. Dit zijn de grootverdieners van Ajax.

1. Nicolas Tagliafico

Nicolas Tagliafico is grootverdiener Ajax

© Pro Shots

Tagliafico staat garant voor Zuid-Amerikaanse passie op de vleugel en dat is ook de internationale topclubs opgevallen. Ajax-fans haalden opgelucht adem toen de 26-jarige verdediger afgelopen seizoen zijn contract verlengde. Daar stond naar alle waarschijnlijkheid een flinke loonsverhoging tegenover. Dat salaris zal het miljoen per jaar zeker overstijgen.

2. David Neres

David Neres is grootverdiener Ajax

© Pro Shots

Voor David Neres (22) van hetzelfde laken een pak als Tagliafico. De Braziliaanse aanvaller speelde zich afgelopen seizoen in de kijker en werd in verband gebracht met een overgang naar China voor 80 miljoen. Toch koos Neres voor een langer verblijf in Amsterdam. Ook hij zal daar een dikke plus op zijn loonstrookje voor tegemoet zien.

3. Quincy Promes

Quincy Promes is grootverdiener van Ajax

© Pro Shots

Na een succesvolle periode bij Spartak Moskou en een kort verblijf in Sevilla keerde Quincy Promes afgelopen zomer terug bij de Godenzonen. De geboren Amsterdammer was actief in de jeugdopleiding. Hoewel Promes stelde dat Ajax zijn oude liefde is, zal er ook geen misselijk loonstrookje tegenover diens transfer staan. De aanvaller is inmiddels een miljoenensalaris gewend.

4. Hakim Ziyech

Hakim Ziyech is grootverdiener Ajax

© Pro Shots

De Telegraaf beweert dat Ziyech voor zijn diensten vier miljoen per jaar ontvangt. Het zou hem verreweg de bestbetaalde voetballer van de Eredivisie maken. Nu Overmars de aanvaller bij de club heeft gehouden moet hij mogelijk nóg dieper in de buidel tasten.

5. Daley Blind

Daley Blind is grootverdiener van Ajax

© Pro Shots

Ajax had er 16 miljoen euro voor over om verloren zoon Daley terug te halen. Blind leverde hoe dan ook in op salaris, want de ton die hij wekelijks bij Manchester United ving kan Overmars niet ophoesten. Toch is het aannemelijk dat ook Blind ver boven de miljoen euro per jaar verdient.

6. Dusan Tadic

Dusan Tadic is de grootverdiener van Ajax

© Pro Shots

Net als Blind verdiende ook Dusan Tadic (30) in Engeland tonnen per maand. Tadic zal bij Ajax eveneens meer dan een miljoen per jaar incasseren. De kersverse aanvoerder besloot deze zomer tot 2023 bij te tekenen en wil daarna als trainer aan de slag in de hoofdstad.

7. Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar is grootverdiener van Ajax

© Pro Shots

In het geval van Klaas-Jan Huntelaar kunnen we een keihard getal noemen: volgens Tubantia-journalist Rob Wissink kreeg de goalgetter bij zijn komst naar Ajax 3,6 miljoen euro per jaar. Hoewel ‘The Hunter’ met zijn 35 jaar een oudgediende is, is hij nog altijd belangrijk voor Ajax. Daarom werd zijn contract vorig seizoen met een jaar verlengd. Of zijn loonstrookje toen is bijgesteld blijft onduidelijk.

Volg ons ook op Instagram!

Ik vind dit...

112x
FAIL
219x
WTF
800x
SEXY
61x
LOL
42x
OMG
168x
BAAS

Wekelijks het beste van Goals and Glamour ontvangen?

Vers!
Laatste week!