Logo Goals and Glamour
Salarissen van de Ajax-spelers: 5 grootverdieners in 2023
© Pro Shots

oktober 2022 • Salaris van

Salarissen van de Ajax-spelers: 5 grootverdieners in 2023

Hoe hoog zijn de salarissen van de Ajax-spelers? We weten dat er van een salarisplafond al lang geen sprake meer is, en dankzij een dozijn topspelers gaat het voortvarend in Amsterdam. Wij zetten op een rijtje welke spelers van Ajax het meest verdienen!

In het kort

1. Steven Bergwijn

Een speler die Engeland gewend was aan een enorme zak geld. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij was het salaris van Bergwijn bij Tottenham Hotspur zo’n 6 miljoen euro! Dat bedrag betaalt Ajax hem niet, maar 4,5 miljoen blijft zeker over.

Steven Bergwijn verdient het meest van alle Ajax-spelers
© Pro Shots
Salarissen van de Ajax-spelers in 2022: dit zijn de vijf grootverdieners in Amsterdam! 💰

2. Steven Berghuis

De creatieve aanvaller maakte twee zomers geleden de controversiële overstap van Feyenoord, waar hij al de absolute vedette was. Ook Ajax zag hem graag komen en heeft daar miljoenen per jaar voor over. Telesport-journalist Mike Verweij wist te melden dat het salaris van Berghuis bij Ajax vier miljoen euro is! 

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Het gigantische salaris van Steven Berghuis bij Ajax
© Pro Shots

3. Dusan Tadic

Dusan Tadic (34) verdiende in Engeland tonnen per maand. Collega van Verweij bij De Telegraaf Valentijn Driessen zei in 2018 te weten dat het salaris van Tadic 3,5 miljoen euro per jaar bedraagt. De aanvoerder van Ajax heeft nog een contract tot de zomer van 2024. Tadic wil daarna als trainer aan de slag in de hoofdstad.

Lees ook: Salarissen van de PSV-spelers: 5 grootverdieners

Artikel verder na advertentie

Dusan Tadic een van de grootverdieners bij Ajax
© Pro Shots

4. Brian Brobbey

De ‘verloren zoon’ maakte een kort uitstapje naar RB Leipzig, maar dat uitstapje leverde Brobbey volgens De Telegraaf wel een salaris van drie miljoen euro op. Hij keerde in de winter van 2022 op huurbasis terug, en dat betekende dat Ajax zijn volledige loonkosten moest ophoesten. Inmiddels is Brobbey definitief terug. Dat zijn salaris er op achteruit gegaan is lijkt onwaarschijnlijk.

Brian Brobbey behoort bij de grootverdieners van Ajax
© Pro Shots

5. Jurriën Timber

Jurriën Timber stond afgelopen zomer in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United. Met het oog op het WK besloot de verdediger niet alleen in Amsterdam te blijven, maar ook zijn contract te verlengen tot de zomer van 2024. Daar hoorde uiteraard ook een leuke salarisverhoging bij. Naar verluidt verdient Timber momenteel drie miljoen euro per jaar bij Ajax.

Jurriën Timber in top vijf grootverdieners bij Ajax
© Pro Shots

Andere salarissen Ajax-spelers

Salaris van Davy Klaassen
© Pro Shots

Behalve bovenstaande sterren krijgen meer Ajax-spelers een lekker salaris uitgekeerd. Zo verdienen mannen als Davy Klaassen en Edson Alvarez ook miljoenen in Amsterdam.

Logo Goals and Glamour