?>
Logo Goals and Glamour
Salarissen van de Ajax-spelers: 5 grootverdieners in 2022
© Pro Shots

Hoe hoog zijn de salarissen van de Ajax-spelers? We weten dat de Amsterdammers lang en breed afscheid hebben genomen van een salarisplafond. Door een dozijn topspelers gaat het voortvarend in Amsterdam. Wij hebben voor je op een rijtje gezet welke spelers van Ajax het meest verdienen. Hier vind je de grootverdieners van Feyenoord en hier de topverdieners van PSV.

 Daley Blind

Daley Blind is grootverdiener van Ajax
© Pro Shots

Ajax had er 16 miljoen euro voor over om verloren zoon Daley terug te halen naar Amsterdam. Blind leverde hoe dan ook in op salaris, want de ton die hij wekelijks bij Manchester United ving kan Ajax never nooit ophoesten. Natuurlijk hoeft zijn gezin niet op een houtje te bijten: de Spaanse krant Marca schreef in 2019 dat het salaris van Blind ongeveer 3 miljoen euro per jaar verdient. Salary Sport heeft het over ruim twee miljoen, al zal dat misschien zonder de nodige bonussen zijn.

Dusan Tadic

Dusan Tadic is de grootverdiener van Ajax
© Pro Shots

Net als Blind verdiende ook Dusan Tadic (32) in Engeland tonnen per maand. Telesport-journalist Valentijn Driessen zei in 2018 te weten dat het salaris van Tadic 3,5 miljoen per jaar bedraagt. De kersverse aanvoerder besloot vorig seizoen tot 2023 bij te tekenen. Tadic wil daarna als trainer aan de slag in de hoofdstad.

Brian Brobbey

De ‘verloren zoon’ maakte een kort uitstapje naar RB Leipzig, maar dat uitstapje leverde Brobbey volgens De Telegraaf wel een jaarsalaris van 3 miljoen euro op. Hij keerde in de winter van 2022 op huurbasis terug, en dat betekende dat Ajax zijn volledige loonkosten moest ophoesten. Nu is Brobbey definitief terug. Dat zijn salaris er op achteruit gegaan is lijkt onwaarschijnlijk.

Steven Bergwijn

© Pro Shots

Nog zo’n speler die in Engeland gewend was aan een enorme zak geld. Volgens Telesport-watcher Mike Verweij was het salaris van Bergwijn bij Tottenham Hotspur zo’n 6 miljoen euro! Dat bedrag gaat Ajax hem waarschijnlijk niet betalen, maar een miljoenensalaris voor de vleugelaanvaller blijft zeker over.

Steven Berghuis

Salaris Berghuis
© Pro Shots

De creatieve aanvaller maakte afgelopen zomer de controversiële overstap van Feyenoord, waar hij al de absolute vedette was. Ook Ajax zag hem graag komen en heeft daar miljoenen per jaar voor over. Telesport-journalist Mike Verweij wist te melden dat het salaris van Berghuis bij Ajax neerkomt op 4 miljoen euro! 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Goals and Glamour (@goalsandglamour)

Trending