?>
Logo Goals and Glamour
Salarissen van de Ajax-spelers: 5 grootverdieners in 2022
© Pro Shots

Hoe hoog zijn de salarissen van de Ajax-spelers? We weten dat de Amsterdammers lang en breed afscheid hebben genomen van een salarisplafond. Door een uitstekende trainer en een dozijn topspelers gaat het voortvarend in Amsterdam. Wij hebben voor je op een rijtje gezet welke spelers van Ajax het meest verdienen. Hier vind je de grootverdieners van Feyenoord en hier de topverdieners van PSV.

1. Daley Blind

Daley Blind is grootverdiener van Ajax
© Pro Shots

Ajax had er 16 miljoen euro voor over om verloren zoon Daley terug te halen naar Amsterdam. Blind leverde hoe dan ook in op salaris, want de ton die hij wekelijks bij Manchester United ving kan Ajax never nooit ophoesten. Natuurlijk hoeft zijn gezin niet op een houtje te bijten: de Spaanse krant Marca schreef in 2019 dat het salaris van Blind ongeveer 3 miljoen euro per jaar verdient. Salary Sport heeft het over ruim twee miljoen, al zal dat misschien zonder de nodige bonussen zijn.

2. Ryan Gravenberch

Salaris Gravenberch
© Pro Shots

De piepjonge middenvelder (19) staat nog altijd te boek als talent, maar als het op de salarissen van de Ajax-spelers aankomt hoort hij bij de grote jongens. Mike Verweij verklapte in een podcast van De Telegraaf dat zaakwaarnemer Mino Raiola een enorm salaris voor Gravenberch afdwong. Welk bedrag precies zegt de journalist niet, maar volgens de website Salary Sport gaat het om 3 miljoen euro per jaar.

3. Dusan Tadic

Dusan Tadic is de grootverdiener van Ajax
© Pro Shots

Net als Blind verdiende ook Dusan Tadic (32) in Engeland tonnen per maand. Telesport-journalist Valentijn Driessen zei in 2018 te weten dat het salaris van Tadic 3,5 miljoen per jaar bedraagt. De kersverse aanvoerder besloot vorig seizoen tot 2023 bij te tekenen. Tadic wil daarna als trainer aan de slag in de hoofdstad.

4. Steven Berghuis

Salaris Berghuis
© Pro Shots

De creatieve aanvaller maakte afgelopen zomer de controversiële overstap van Feyenoord, waar hij al de absolute vedette was. Ook Ajax zag hem graag komen en heeft daar miljoenen per jaar voor over. Telesport-journalist Mike Verweij wist te melden dat het salaris van Berghuis bij Ajax neerkomt op 4 miljoen euro! 

5. Sebastién Haller

Als we het over de torenhoge salarissen van de Ajax-spelers hebben, mag de spits van Ajax niet ontbreken. Haller is een recordaankoop, en heeft een loonstrookje waar de meeste Eredivisie-spelers alleen van kunnen dromen. Ronald de Boer wist bij ESPN te melden dat het salaris van Haller (26) jaarlijks 6 miljoen euro is. Daar geeft hij Ajax in ieder geval een hoop plezier in de Champions League voor terug.

Grootverdiener Haller
© Pro Shots
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Goals and Glamour (@goalsandglamour)

Trending