Logo #GOALS
Dit zijn anno 2021 de 5 grootverdieners van Ajax
© Pro Shots

Het gaat goed met Ajax. De Amsterdammers zijn regerend landskampioen en lijken niet meer in te halen in de Eredivisie. Allemaal dankzij een uitstekende trainer en een dozijn topspelers, die een vorstelijk salaris ontvangen. Dit zijn de grootverdieners van Ajax! Meer lezen over geld? Hier vind je de grootverdieners van de Oranje Leeuwinnen!

1. Nicolas Tagliafico

Nicolas Tagliafico is grootverdiener Ajax

© Pro Shots

Tagliafico staat garant voor Zuid-Amerikaanse passie (en niet alleen vanwege zijn appetijtelijke vriendin). Dat is ook de internationale topclubs opgevallen. Ajax-fans haalden opgelucht adem toen de 28-jarige verdediger in 2019 zijn contract verlengde. Daar stond naar alle waarschijnlijkheid een flinke loonsverhoging tegenover. Dat salaris zal het miljoen per jaar zeker overstijgen.

2. David Neres

David Neres is grootverdiener Ajax

© Pro Shots

Voor David Neres (24) van hetzelfde laken een pak als Tagliafico. De Braziliaanse aanvaller speelde zich twee seizoenen geleden in de kijker en werd in verband gebracht met een overgang naar China voor 80 miljoen. Toch koos Neres voor een langer verblijf in Amsterdam. Ook hij zal daar een dikke plus op zijn loonstrookje voor tegemoet zien.

3. Daley Blind

Daley Blind is grootverdiener van Ajax

© Pro Shots

Ajax had er 16 miljoen euro voor over om verloren zoon Daley terug te halen naar Amsterdam. Blind leverde hoe dan ook in op salaris, want de ton die hij wekelijks bij Manchester United ving kan Overmars never nooit ophoesten. Natuurlijk hoeft het gezin Blind niet op een houtje te bijten: het is aannemelijk dat ook hij ver boven de miljoen euro per jaar verdient.

4. Dusan Tadic

Dusan Tadic is de grootverdiener van Ajax

© Pro Shots

Net als Blind verdiende ook Dusan Tadic (32) in Engeland tonnen per maand. Telesport-journalist Valentijn Driessen zei in 2018 te weten dat de Serviër 3,5 miljoen per jaar opstrijkt bij Ajax. De kersverse aanvoerder besloot vorig seizoen tot 2023 bij te tekenen. Tadic wil daarna als trainer aan de slag in de hoofdstad.

5. Sebastién Haller

De kersverse spits van Ajax is een recordaankoop, en heeft een salaris waar de meeste Eredivisie-spelers alleen van kunnen dromen. Ronald de Boer wist bij ESPN te melden dat Haller (26) jaarlijks 6 miljoen euro tegemoet ziet. Dat maakt het extra zuur dat de Fransman niet in de Europa League mag uitkomen.

Grootverdiener Haller
© Pro Shots

Vers

Quizzzz