?>
Logo Goals and Glamour
Salarissen van de Ajax-spelers: 5 grootverdieners in 2022
© Pro Shots

Salaris van

Salarissen van de Ajax-spelers: 5 grootverdieners in 2022

Hoe hoog zijn de salarissen van de Ajax-spelers? We weten dat er van een salarisplafond al lang geen sprake meer is, en dankzij een dozijn topspelers gaat het voortvarend in Amsterdam. Wij hebben voor je op een rijtje gezet welke spelers van Ajax het meest verdienen:

Artikel verder na advertentie

Salarissen van de Ajax-spelers in 2022: dit zijn de vijf grootverdieners in Amsterdam! 💰

Hier vind je de topverdieners van PSV!

Artikel verder na advertentie

 Daley Blind

Daley Blind is grootverdiener van Ajax
© Pro Shots

Ajax had er 16 miljoen euro voor over om verloren zoon Daley terug te halen naar Amsterdam. Blind leverde hoe dan ook in op salaris, want de ton die hij wekelijks bij Manchester United ving kan Ajax never nooit ophoesten. Natuurlijk hoeft zijn gezin niet op een houtje te bijten: de Spaanse krant Marca schreef in 2019 dat het salaris van Blind ongeveer 3 miljoen euro per jaar bedraagt. Salary Sport heeft het over ruim 2 miljoen, al zal dat misschien zonder de nodige bonussen zijn.

Artikel verder na advertentie

Dusan Tadic

Dusan Tadic is de grootverdiener van Ajax
© Pro Shots

Net als Blind verdiende ook Dusan Tadic (32) in Engeland tonnen per maand. Telesport-journalist Valentijn Driessen zei in 2018 te weten dat het salaris van Tadic 3,5 miljoen euro per jaar bedraagt. De kersverse aanvoerder besloot vorig seizoen tot 2023 bij te tekenen. Tadic wil daarna als trainer aan de slag in de hoofdstad.

Brian Brobbey

De ‘verloren zoon’ maakte een kort uitstapje naar RB Leipzig, maar dat uitstapje leverde Brobbey volgens De Telegraaf wel een salaris van 3 miljoen euro op. Hij keerde in de winter van 2022 op huurbasis terug, en dat betekende dat Ajax zijn volledige loonkosten moest ophoesten. Nu is Brobbey definitief terug. Dat zijn salaris er op achteruit gegaan is lijkt onwaarschijnlijk.

Steven Bergwijn

Salaris van Bergwijn
© Pro Shots

Nog zo’n speler die in Engeland gewend was aan een enorme zak geld. Volgens Telesport-watcher Mike Verweij was het salaris van Bergwijn bij Tottenham Hotspur zo’n 6 miljoen euro! Dat bedrag betaalt Ajax hem niet, maar 4,5 miljoen blijft zeker over.

Steven Berghuis

Salaris Berghuis
© Pro Shots

De creatieve aanvaller maakte twee zomers geleden de controversiële overstap van Feyenoord, waar hij al de absolute vedette was. Ook Ajax zag hem graag komen en heeft daar miljoenen per jaar voor over. Telesport-journalist Mike Verweij wist te melden dat het salaris van Berghuis bij Ajax 4 miljoen euro is! 

Andere salarissen Ajax-spelers

Salaris van Davy Klaassen
© Pro Shots

Behalve bovenstaande sterren krijgen meer Ajax-spelers een lekker salaris uitgekeerd. Zo verdienen mannen als Davy Klaassen, Edson Alvarez en Antony ook miljoenen in Amsterdam.