Logo Goals and Glamour
Kuipers is de rijkste scheids ter wereld, én de beste (vindt Engeland)
© Pro Shots

WTF

Kuipers is de rijkste scheids ter wereld, én de beste (vindt Engeland)

Ze zijn in Engeland dolbij dat Björn Kuipers is aangewezen om Zweden – Engeland te leiden. De arbiter viel op met zijn no nonsense houding tegenover Neymar en dat kan op goedkeuring rekenen aan de andere kant van de sloot.

De Daily Mirror wijst een opvallende reden aan waarom Kuipers (45) niet opkijkt tegen supersterren als Neymar: hij is zelf steenrijk! De Engelsen zochten uit dat de Oldenzaler miljoenen opstreek met een keten van supermarkten. De arbiter verkocht ze bijna allemaal, maar heeft er nog één in zijn bezit. En die is 11,6 miljoen euro waard!

Artikel verder na advertentie

Aangezien Kuipers naast zijn bedrijf veel in vastgoed investeert, heeft hij naar verluidt miljoenen op de bank staan. 7,5 miljoen, weet Quote. En dat waardeert de Engelse pers wel. “Kuipers durfde tegen een ster als Neymar te zeggen dat hij zijn kop moest houden”, schrijft journalist Simon Mullock. “Deze man gaat er ook voor zorgen dat de normen en waarden van FIFA’s Fair Play beter worden bewaakt dan tegen Colombia.”

Artikel verder na advertentie

Ze slaan wel een beetje door in hun lof: volgens de Engelse pers sponsort de scheidsrechter hoogstpersoonlijk zijn landgenoot Max Verstappen. Dat is echter Jumbo, het moederbedrijf van Kuipers’ supermarkten.

Kuipers is trouwens niet de enige steenrijke arbiter. Ene Jonas Eriksson, een scheidsrechter uit Zweden, heeft acht miljoen euro op de bank staan. Dat hield hij over na de verkoop van zijn aandelen in een tv-maatschappij.

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour