Logo Goals and Glamour
Grote ophef om keiharde Johan Cruijff-grap van Theo Maassen
© Pro Shots

juni 2018 • WTF

Grote ophef om keiharde Johan Cruijff-grap van Theo Maassen

Als je hem een beetje kent, weet je het wel: een show van Theo Maassen betekent vuurwerk. De cabaretier sloot zijn nieuwe show af met een keiharde grap over Johan Cruijff. En dat viel bij veel mensen niet in goede aarde.

Maassen begon te zeggen dat er soms momenten zijn dat we allemaal samen komen, ondanks alle tegenstellingen. De ziekte van Cruijff was daar een goed voorbeeld van, vond hij. “Als zoiets verschrikkelijks zoiets moois teweeg kan brengen”, aldus Theo. “Wat zou het dan fijn zijn als meer Ajacieden kanker zouden krijgen.” Oef.

Theo Maassen durft het: een KEIHARDE grap over Johan Cruijff. ?Gaat hij te ver? • • • #theomaassen #ajax #johancruijff #goalsandglamour

A post shared by #GOALS (@goalsandglamour) on

Artikel verder na advertentie

Een hoop Twitteraars kunnen de snoeiharde afsluiter van Theo niet waarderen, zoals Swansea-eigenaar en Hagenaar John van Zweden. “Ik heb helemaal niks met Ajax, maar deze “grap” gaat veel en veel te ver”, schrijft de behangkoning. “Weet niet wat hij zegt die idioot.”

Artikel verder na advertentie

Hij krijgt veel bijval. “Ik ben de allergrootste fan van keiharde humor, maar dit gaat net iets te ver ja”, pent iemand. De grap wordt door veel mensen ‘schandalig’ en ‘smakeloos’ genoemd. Maar niet iedereen is negatief. “Ik vind dat alle grappen gemaakt mogen worden. Niet iedereen hoeft ze grappig te vinden.” Wat vind jij?

Logo Goals and Glamour