?>
Logo Goals and Glamour

De komende jaren moet het er dan echt van gaan komen; ‘Financial Fairplay’. Bayern München-preses Uli Hoeness is een grote voorstander en heeft dinsdag Michel Platini, voorzitter van de Europese Voetbalbond UEFA, opgeroepen om in de komende jaren ‘een of twee grote clubs die in de Champions League aantreden’ uit te sluiten.

Op die manier zou Platini volgens Hoeness een voorbeeld stellen. “Als Platini vastberaden is, dan moet hij in de komende jaren een of twee grote clubs uit de Champions League uitsluiten om een voorbeeld te stellen”, zei Hoeness tegenover Servus-TV. Volgens de voorzitter van München heeft het geen zin om een ploeg als Malaga uit te sluiten.

Hoeness vindt dat er aandacht moet worden besteed aan ‘clubs die continu de financial fair play met de voeten treden’. Hij stelt in het bijzonder te zullen letten op de reactie van Platini op ‘zijn vrienden in Parijs en Milaan’. Hoeness vermeldt ook Manchester City, ‘en andere clubs die een schuld hebben van driekwart miljard’.

In december besliste de UEFA dat als Málaga zich in de komende vier jaar plaatst voor Europees voetbal, het de eerste keer wordt uitgesloten van deelname. De Spanjaarden kampen namelijk met achterstallige betalingen. De Spaanse club, die dit jaar in de kwartfinales van de Champions League op de valreep werd uitgeschakeld door Dortmund, ging nog wel tegen de beslissing van de UEFA in beroep bij het Internationaal Sporttribunaal CAS.

Trending

Versch!