?>
Logo Goals and Glamour

Trots is hij niet op zijn scheldwoorden, maar een ontslag voor hetgeen dat hij gezegd heeft gaat Kalisse toch veel te ver. Hij schold binnen enkele weken een teamgenoot uit voor vieze aap en vroeg een anders om ‘op te kankeren’. En daarmee ging Kalisse te ver volgens de clubleiding.

Volgens de speler heeft zijn ontslag een andere reden. Na de met 3-0 verloren thuiswedstrijd tegen Cambuur van vorige week, zocht de boze Marco Boogers de confrontatie met zijn spelersgroep. “En toen ben ik tegen hem ingegaan”, zegt Kalisse. “Hij kan dat gewoon niet hebben en heeft toen een excuus gezocht om mij weg te sturen.”

Bij FC Dordrecht is, gezien de slopende ziekte waaraan hun trainer Theo Bos recentelijk overleed, geen enkel begrip voor het gebruik van het woord ‘opkankeren’. “Mijn eigen beste vriend is ook aan die ziekte overleden”, zegt Kalisse. “Dat geeft toch wel aan dat het een onbewuste uitspraak is geweest. En natuurlijk was Jeffrey ook boos op me. Maar we hebben het wel direct uitgesproken.”

Hij heeft spijt als haren op zijn hoofd, maar een ontslag vindt Kalisse toch echt veel te ver gaan. “Ik snap dat het voor de buitenwereld heel erg kan overkomen. Maar zoiets gebeurt in het heetst van de strijd. Ik ben geen racist, of een kwade gozer. Ik heb gewoon een fout gemaakt.”

Trending