Logo Goals and Glamour
FIFA overweegt verplaatsing openingsduel
© Youtube

november 2013 • Sportnieuws

FIFA overweegt verplaatsing openingsduel

De wereldvoetbalbond FIFA overweegt om het openingsduel van het WK voetbal, die op 12 juni 2014 gespeeld wordt, te verplaatsen. De wedstrijd zou oorspronkelijk gespeeld worden in Sao Paulo, maar van dat stadion stortte een deel van het dak in, toen een kraanmachine de constructie raakte.

Bij dat ongeluk vielen tenminste twee doden. De FIFA ziet de verhuizing van de eerste wedstrijd naar een ander stadion daarom als logische optie. Dat zei de Belgische bondsvoorzitter Michel D’Hooghe. lid van Uitvoerend Comité, vanmorgen in het Radio 1-programma De Ochtend.

De voetbalbond is bezorgd om de situatie rond de stadions in Brazilië, omdat er ook op andere vlakken problemen zijn. “Wij hebben al herhaaldelijk moeten aandringen en onze bezorgdheid moeten uitdrukken omdat bepaalde deadlines helemaal niet gerespecteerd worden.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

“Dit stadion wordt een twijfelgeval. Ze zullen moeten zorgen dat het toch minstens vier maanden voor de start van het WK klaar is, anders zullen we moeten herbekijken of we de openingsmatch daar wel kunnen spelen”, zegt D’Hooghe.

Logo Goals and Glamour