?>
Logo Goals and Glamour
Engeland in de ban van matchfixing
Matchfixing in Engeland © wikipedia.com

In Engeland is een grootschalig onderzoek gestart naar het illegaal gokken op voetbalwedstrijden. Daarbij zijn in Londen al zes mannen gearresteerd. Ze worden ervan verdacht wedstrijden in het Engelse voetbal te hebben gemanipuleerd.

Dat heeft de National Crime Agency (NCA) in een verklaring laten weten. Volgens de organisatie, die nauw samenwerkt met de gokcommissie en de Engelse voetbalbond, gaat het om wedstrijden in de lagere divisies. “De focus bij deze operatie ligt op een internationaal illegaal goksyndicaat”, aldus de NCA.

De arrestaties volgen op een publicatie in de Britse tabloid de Daily Telegraph. Volgens de krant zijn er drie spelers gearresteerd en ook een oud-voetballer uit de Premier League, die nu een zaakwaarnemer is. Het is niet duidelijk om welke divisies het gaat, maar een team zou betrokken zijn bij drie verdachte wedstrijden.

De Telegraph heeft onderstaande video gepubliceerd waarin een gesprek is afgeluisterd van een fixer die beweert dat hij wedstrijden in de lagere leagues kan manipuleren voor 50.000 Engelse pond (64.000 euro).

Trending

Versch!