?>
Logo Goals and Glamour

Ronald de Boer speelde met zijn broer Frank een paar jaar in oliestaatje Qatar, tegenwoordig leidt hij er een speciale voetbalmissie van Nederlandse bedrijven.

De Boer komt door zijn missie in aanraking met veel grote (zaken)mensen. Zo luncht hij soms met de Emir van Qatar: “En dan ken je iedereen,” zegt hij in het Algemeen Dagblad. De emir is een van ’s wereld drukst bezette leiders. Elke week ontvangt hij ministers, presidenten en zakenmissies. “Ik kwam hem laatst weer tegen. Dan is het: ‘Hé Ronald, hoe gaat het met je. Alles goed met Frank? Heb je tijd om mee te lunchen?'”

Volgens de Boer maakt het land een enorme ontwikkeling door en is het straks klaar voor WK 2022: “Voetbal is voor de mensen in Qatar een heerlijke kijksport. Lekker in de tent met een groot scherm, thee en hapjes erbij. Het land is gek op sport. Ze zijn succesvol met sport in het land. Zoals de Tour van Qatar. Ik hoor van topwielrenners dat je daar niet omheen kunt. Maar ook het WK turnen, tennis, de MotoGP.”

De Boer spreekt ook regelmatig zijn bewondering uit: “Het is knap voor zo’n jong land. Ik zeg altijd voor de grap: ’40 jaar geleden reden ze op kamelen, nu in Ferrari’s’. Ze bouwen aan goed onderwijs. Ze hebben topuniversiteiten en prima medische voorzieningen. De emir wil echt zijn land ontwikkelen.”

Trending