?>
Logo Goals and Glamour

Volgens politiebronnen zouden twee jonge voetbalfans zijn doodgeschoten rondom een testwedstrijd in een van de WK stadios voor volgend jaar. Waarschijnlijk waren het twee Fortaleza-supporters die schoten op Fans van tegenstander Ceara. Zij zouden met stenen hebben gegooid naar de Fortaleza-supporters.

Er is inmiddels één man gearresteerd, die mogelijk iets weet over de dodelijke schietpartij, die zo’n vijf kilometer van de Arena Castelao plaatsvond. De politie zal nog de hele dag bezig zijn met sporenonderzoek.

Tiago Paes, official van het WK-comité in Brazilië, zegt dat de schietpartij niet direct iets te maken heeft met de voetbalwedstrijd. “De wedstrijd verliep gesmeerd en ook de sfeer in het stadion, waar zo’n 15.000 fans aanwezig waren, was geweldig. Er is voldoende getraind door de M.E, politiekorpsen en zelfs het leger om de veiligheid te garanderen. We hebben geen zorgen voor de Confederations Cup.”

Ceara versloeg aartsrivaal Fortaleza met 1-0 in het nieuwe WK-stadion, waar de eerste testwedstrijd in aanloop naar de Confederations Cup werd gespeeld. De Confederations Cup wordt van 15-30 juni in Brazilië gespeeld en geldt als officiële opmaat naar het WK voetbal van 2014 geldt.

Trending