Logo Goals and Glamour
Chinese sponsor wordt gelinkt aan twee eredivisieclubs
Ajax speelt nu nog met Aegon op het shirt © Pro Shots

november 2013 • Shownieuws

Chinese sponsor wordt gelinkt aan twee eredivisieclubs

Het Chinese bedrijf Huawei is met twee Nederlandse clubs is gesprek over een mogelijke sponsorovereenkomst. Het zou gaan om Ajax en Vitesse.

“We zijn met een aantal Nederlandse voetbalclubs in gesprek, en sponsoring is daarbij een optie”, geeft woordvoerder Richard Spaans van Huawei toe. “We willen onze naamsbekendheid vergroten bij de Nederlandse consumenten.” Het bedrijf zou ook met diverse Nederlandse voetbalclubs in gesprek zijn over de aanleg van wifi-netwerken in en rondom de stadions.

In Nederland is Huawei nog een vrij onbekende naam. Het is wereldwijd gezien echter een gigant aan het worden, met een jaaromzet van $35 miljard in 2012 ($18,6 miljard over de eerste helft van 2013) en met inmiddels 450 werknemers in Nederland. Huawei maakt inmiddels al vele smartphones, en gebruikt daarbij veel ’eigen componenten’. “Daardoor kunnen wij scherpe prijzen aanbieden”, stelt Spaans.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Ze willen in Nederland de concurrentie aangaan met Samsung en Apple. Een sponsorschap met een van beide genoemde clubs zou daar een aanzet voor kunnen zijn.

Logo Goals and Glamour